11.6.23

Εκτεθειμένη on air η Μπακογιάννη...


... για τον εκλογικό εκβιασμό στη Ροδόπη...
Η είδηση δεν έπαιξε σχεδόν πουθενά, καθώς το σύστημα Μητσοτάκη επέβαλε σιωπητήριο για ακόμη μια φορά σχετικά με τις δηλώσεις πρόκληση της Ντόρας Μπακογιάννη από τη Ροδόπη.

Όμως παρά το γεγονός... ότι ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός συνεχίζει τη σπέκουλα με το τουρκικό προξενείο και τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, η αδελφή του και πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν μπόρεσε να αποφύγει την σφοδρή κριτική για τον ωμό εκλογικό εκβιασμό στη μειονότητα μπροστά στις κάμερες.

Σε μια έντονη συζήτηση που είχε με τον Γιάννη Ραγκούση σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 για το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά η «γαλάζια» προπαγάνδα προσπάθησε να το θάψει, η Ντόρα Μπακογιάννη επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, όμως μάλλον τα έκανε χειρότερα.

Προσπαθώντας να αντικρούσει την κριτική περί εκλογικού εκβιασμού, παρά το ότι έχει καταγραφεί σε βίντεο, δήλωσε «έχετε ακούσει κανέναν εκβιασμό να γίνετε μπροστά σε 15 τηλεοπτικά κανάλια; Έχω μία μακροχρόνια χρόνια με τη μειονότητα, πάνω από 30 χρόνια. Ανεβαίνω και κατεβαίνω τα βουνά της Ροδόπης και της Ξάνθης. Τους ξέρω πάρα πολύ καλά και τους αγαπώ πάρα πολύ. Αυτό που τους είπα είναι ότι χρειάζεται αυτή η σχέση εμπιστοσύνης με τη ΝΔ να αποδειχθεί και στην κάλπη. Περάσαμε δύσκολα, με μεγάλη μου λύπη - γιατί έχω συνεργαστεί πάρα πολλά χρόνια με όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων της Θράκης - είδα τον ΣΥΡΙΖΑ να ακυρώνει 30 χρόνια μειονοτικής πολιτικής με τις τελευταίες του επιλογές. Αυτό που πήγα και τους είπα είναι δώστε μου δύναμη, διότι σε εμένα κατέληγαν όλα αυτά τα χρόνια, για να μπορέσω να σας υπερασπιστώ αποτελεσματικά».


Τα λόγια της έφεραν την αντίδραση από τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος την κατηγόρησε για πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά της χώρας κίνηση και υπογραμμίζοντας ότι «ο λόγος που αυτός ο ωμός εκβιασμός έγινε μπροστά στις κάμερες ήταν για να πάει το μήνυμα μέσω των τοπικών ΜΜΕ σε κάθε σπίτι μουσουλμανικό Ελλήνων πολιτών στην Ροδόπη και ευρύτερα στη Θράκη».

«Είναι εντελώς μακριά από το Σύνταγμα, ευθέως παραβιάζει τον πολιτικό και νομικό πολιτισμό του ευρωπαϊκού λεγόμενου κεκτημένου. Φτάσαμε στο σημείο η ΝΔ να προσπαθεί να αποσπάσει τη νίκη σε ένα νομό απειλώντας και εκβιάζοντας ότι αν δεν ψηφιστεί η ίδια, τότε θα δουν τι έχουν να πάθουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι. Είναι δυνατόν το 2023 να υπάρχει ένα κόμμα στην Ελλάδα που να εξαρτά το τι θα κάνει στους πολίτες ανάλογα με το αν ψηφιστεί ή όχι; Μπορεί να πει κανείς το ίδιο στους ελεύθερους επαγγελματίες; Ακόμα και σήμερα δεν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήστε συγγνώμη για αυτόν τον δημόσιο εξευτελιστικό για Έλληνες εκβιασμό που διαπράξατε ως κόμμα; Τους μιλούσατε με την αυθάδεια, την αλαζονεία αυτού που θα συμβεί στον ελληνικό λαό αν πραγματικά παραμείνετε με τα αποτελέσματα του Μαΐου, δηλαδή παντοδύναμοι, αυτό που επιδιώκετε. Τους είπατε με λίγα λόγια, "κοιτάξτε ποιοι είμαστε"» είπε σε άλλο σημείο ο Γιάννης Ραγκούσης.

Απηύθυνε μάλιστα ένα συγκεκριμένο ερώτημα προς την υποψήφια της Ν.Δ. λέγοντας «Εάν δεν σας ψηφίσουν και μείνει κόκκινη η Ροδόπη, θα ασκήσετε ως κυβέρνηση την πολιτική που πρέπει να ασκηθεί για τη Θράκη;».

«100%» απάντησε η Ντόρα Μπακογιάννη, με τον Γιάννη Ραγκούση να ξεμπροστιάζει την γαλάζια υποψήφια και την υποκρισία της Ν.Δ. λέγοντας «μόλις ομολογήσατε ότι όχι μόνο διαπράξατε μία χυδαία απειλή και έναν εκβιασμό ως κόμμα αλλά τους είπατε και ψέματα. Γιατί δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα σε βάρος αυτών των ανθρώπων όπως ουσιαστικά απειλήσατε και αφήσατε ανοιχτό να κάνετε».

Το βίντεο με τον ωμό εκβιασμό


Η αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ και το ποσοστό του κόμματος Μπακογιάννη το 2012

Τις νέες αθλιότητες από πλευράς του προέδρου της Ν.Δ. δεν άφησε ασχολίαστες η Κουμουνδούρου με τον ΣΥΡΙΖΑ να υπογραμμίζει ότι επιμένει να παίζει φθηνά προεκλογικά παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα, ενώ τον καταγγέλλει ότι επιστρατεύει ακόμη και την ΕΥΠ στην προεκλογική αρένα.

Υπενθυμίζει εξάλλου ότι η Δημοκρατική Συμμαχία, το πάλαι ποτέ κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη είχε λάβει το 2012 πανελλαδικά 2,56%, αλλά στην Ροδόπη τα ποσοστά του ήταν κοντά στο 18%.

«Ήταν άραγε η εκλεκτή του τουρκικού προξενείου; Είχε κάνει κάποια συναλλαγή με τον Ερντογάν; Διέπραξε κάποια προδοσία απέναντι στο έθνος;» σχολιάζει με νόημα.

Τα ποσοστά στην τότε εκλογική αναμέτρηση

Η ανακοίνωση 

Φθηνά προεκλογικά παιχνίδια Μητσοτάκη με τη μουσουλμανική μειονότητα - Εθνικά επιζήμιος και ολισθηρός ο δρόμος που επιλέγει Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να παίζει φτηνά προεκλογικά παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, επιστρατεύοντας αυτή τη φορά στην προεκλογική αρένα ακόμη και την ΕΥΠ. Δεν μας κάνει εντύπωση. Ήταν ο Πρωθυπουργός που έβαλε την ΕΥΠ να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς του αντιπάλους, δεν θα την έβαζε να του φτιάξει ένα βολικό προεκλογικό αφήγημα; Αυτός ο δρόμος όμως είναι εθνικά επιζήμιος και ολισθηρός. Όποιος τον επιλέγει αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη. Και μια υπενθύμιση: Η αδελφή του κ. Μητσοτάκη, κα Ντόρα Μπακογιάννη, που σήμερα εκβιάζει ωμά τους μειονοτικούς ότι δεν θα περάσουν καλά αν δεν ψηφίσουν ΝΔ, το 2012 κατήλθε στις εκλογές με δικό της κόμμα. Έλαβε πανελλαδικά 2,56% αλλά στη Ροδόπη 18%. Ήταν άραγε η εκλεκτή του τουρκικού προξενείου; Είχε κάνει κάποια συναλλαγή με τον Ερντογάν; Διέπραξε κάποια προδοσία απέναντι στο έθνος; Ντροπή! 

 Τιτίβισμα Ραγκούση μετά τις αποκαλύψεις 

Τη σημερινή εμφάνιση της Ντόρας Μπακογιάννη στον ΑΝΤ1 σχολίασε εκ νέου με αναλυτική ανάρτησή του στο Twitter ο Γιάννης Ραγκούσης.


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: