28.6.23

Ο ξεχασιάρης Βασίλης Κικίλιας και η Χρυσή Αυγή...


Αντα Ψαρρά

Εξαιρετικά «αποκαλυπτικός» ήταν χθες στο τηλεοπτικό κανάλι ΑΝΤ1 ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασ. Κικίλιας. Οταν το θέμα ήρθε στην εκλογική επιτυχία του διαδόχου της Χρυσής Αυγής κι ενώ οι συνομιλητές του Κ. Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ) και Π. Χρηστίδης (ΠΑΣΟΚ) ξεκαθάρισαν τη θέση τους απέναντι στο συγκεκριμένο μόρφωμα «Σπαρτιάτες», ο ίδιος με τον γνωστό χαλαρό τρόπο του απαντώντας στο ερώτημα μήπως ξαναδούμε αυτήν την εικόνα της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, καθησύχασε τους συνομιλητές του:

«Αυτό θα το δούμε. Εγώ... δεν θα έβαζα ακριβώς στην ίδια μοίρα όλους πριν τους δούμε κιόλας. Γιατί, προσέξτε, τους πιο πολλούς δεν τους γνωρίζουμε… Να καταλάβει ο κόσμος και η κοινωνία τι είναι ο καθένας από αυτούς. Μπορούν να αρθρώσουν πολιτικό λόγο; Υπάρχει αξιακός κώδικας; Δεν υπάρχει; Υποδύονται κάτι το οποίο δεν είναι; Είναι σημαντικό γιατί είναι και παιδευτικό, δίνεται η δυνατότητα στον κόσμο να καταλάβει τι ακριβώς έχει γίνει». Με δυο λόγια ο υπομονετικός και ανεκτικός υπουργός εμφανίστηκε πρόθυμος να δείξει κατανόηση στους βουλευτές που εκλέχτηκαν χάρη στην υποστήριξη του ναζιστή Κασιδιάρη.

Επιχειρώντας δε να αποδείξει την προσωπική του στάση απέναντι στη εγκληματική οργάνωση συμπλήρωσε: «Μη μου λέτε για τον κ. Κασιδιάρη, εγώ είμαι αυτός που ανέλαβε να υλοποιήσει τις εισαγγελικές εντολές και η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον κ. Κασιδιάρη μαζί με όλους τους άλλους και η δίκη τρέχει». Λες και μπορούσε δηλαδή να πράξει διαφορετικά ο τότε υπουργός ΠροΠο Βασίλης Κικίλιας και να μην εκτελεστούν οι εισαγγελικές εντολές.

Δυστυχώς όμως όλα μοιάζει κάπως να δένουν, ειδικά από τη στιγμή που ο κ. Κικίλιας όταν ως εκπρόσωπος της Ν.Δ. κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν προσήλθε ποτέ, παρά τις προσπάθειες του δικαστηρίου!

Σε ανάρτησή του τον Οκτώβριο του 2020, τότε που τελείωνε η μεγάλη δίκη, ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης επισήμαινε ότι «το μοναδικό κόμμα που δεν προσήλθε στη διάρκεια της δίκης ήταν η Ν.Δ. Κλητευθείς ήταν ο Βασίλης Κικίλιας, ο νυν υπουργός Υγείας, ο οποίος ήταν άφαντος και ξεγλίστρησε από την υποχρέωση προσέλευσης στο δικαστήριο. Ας μαζευτούν λοιπόν κάποιοι, γιατί δεν είμαστε λωτοφάγοι».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: