30.6.23

Πώς διαβάζει η κυβέρνηση την παραίτηση Τσίπρα...


Ως απρόσμενο «δώρο» αντιμετωπίζουν τα κυβερνητικά στελέχη την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως λένε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπει το επόμενο χρονικό διάστημα σε μία... μακριά περίοδο εσωστρέφειας.

Στελέχη της ΝΔ υιοθετούν μάλιστα την άποψη που υπάρχει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ότι ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα δεν υπάρχει» επισημαίνοντας ότι ο επόμενος πρόεδρος θα βρεθεί μπροστά σε μεγάλες δυσκολίες, καθώς ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήσει βαθύ το στίγμα του στο κόμμα του.

Εν τω μεταξύ αρνητική εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς όπως έλεγαν πολιτικοί παρατηρητές ο πρωθυπουργός δεν βρήκε ούτε μία φράση συμπάθειας να πει για τον πολιτικό του αντίπαλο.

Επισημαίνουν ότι πρωθυπουργός δεν τήρησε ούτε αυτό που ευλαβικά είχε τηρήσει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε αντίστοιχες περιπτώσεις ότι «δεν χτυπάς τον αντίπαλο όταν πέφτει».

Όπως σχολίαζαν οι ίδιοι άνθρωποι ο πρωθυπουργός στην πραγματικότητα δεν είχε κανέναν προφανή λόγο για να αντιμετωπίσει με αυτό τον τρόπο την είδηση της παραίτησης του κ. Τσίπρα.

Ιδιαίτερα έχοντας κερδίσει μία δεύτερη τετραετία με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά. Παρ όλα αυτά εμφανίστηκε εκδικητικός και απαξιωτικός απέναντι στον πρώην αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: