29.6.23

Ρέει άφθονο μαύρο χρήμα στις οθόνες...


Ανθεί και κυριαρχεί το μαύρο χρήμα στους τηλεοπτικούς δέκτες. Τα γεγονότα διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, φανερώνοντας πως το καθεστώς ανομίας που υπάρχει στην ελληνική τηλεόραση επιτρέπει την ανάπτυξη του φαινομένου. 

Και μόνο η προσπάθεια που γίνεται, όχι από την... κυβέρνηση ή το ΕΣΡ, αλλά από την ΑΑΔΕ και την ΕΛΑΣ, φέρνει κάποια ορατά αποτελέσματα στο ζήτημα της αντιμετώπισης είτε της αξιοποίησης του τηλεοπτικού αέρα είτε της πειρατείας επί του περιεχομένου. Το «Π» έχει εγκαίρως παρουσιάσει το ζήτημα και επανέρχεται σήμερ.

Πρώτη εντοπίστηκε η infuencer, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 270.000 ευρώ, καθώς, ενώ συνεργαζόταν με διάφορες εταιρείες για την προώθηση εμπορικών προϊόντων, είχε δύο αδήλωτες χρήσεις συνολικού ύψους 350.000 ευρώ. Επόμενος στη σειρά ήταν τηλεοπτικός παρουσιαστής ο οποίος διαθέτει και εταιρεία τηλεπωλήσεων. 

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ ζήτησαν στοιχεία των παραδόσεων από την εταιρεία ταχυμεταφορών με την οποία συνεργαζόταν η επιχείρηση και βρήκαν ότι σε τέσσερις χρήσεις δεν είχαν δηλωθεί 12.000 αποδείξεις, συνολικής αξίας 400.000 ευρώ. 

Ως μέτοχος εμφανιζόταν η μητέρα του παρουσιαστή και ελέγχονται για πιθανές φορολογικές παραβάσεις και οι δύο από την ΑΑΔΕ, ενώ έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα. 

Δεν είναι γνωστό αν υπάρχει έλεγχος και σε τηλεοπτικούς σταθμούς με τους οποίους συνεργαζόταν, ενδεχομένως, ο παρουσιαστής...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: