30.6.23

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Αντώνιος Παπανικολάου...



Επί τέσσερις ώρες απολογούνταν σήμερα ο Αντώνιος Παπανικολάου σχετικά με το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή, για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός 19χρονου πρώην τρόφιμου της «Κιβωτού» και ενός 15χρονου που φιλοξενείται ακόμη σε δομή της.

Οι... εισαγγελικές αρχές αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα και της καταβολή χρηματικής εγγύησης των 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδρυτής της ΜΚΟ αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες επαναλαμβάνοντας το επιχείρημα περί σκευωρίας και ψευδών καταγγελιών. Σε ό,τι αφορά το κακουργηματικό αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια ισχυριζόμενος, μεταξύ άλλων, πως ο 19χρονος μπορεί να χρηματίστηκε.

Οι δικηγόροι του εμφάνισαν βίντεο που φέρεται, σύμφωνα με τη δική του πλευρά, να δείχνει πως την ημέρα poy φέρεται να τελέστηκε η ασέλγεια, ο 19χρονος και ο πατέρας Αντώνιος, βρίσκονταν σε διαφορετικά μέρη.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου κατέθεσε η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, μία από τα περίπου 20 άτομα, που ζήτησε η υπεράσπισή του να εξεταστούν.

Σημειώνεται ότι παράλληλα τρέχει και άλλη δικαστική έρευνα για οικονομικά εγκλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: