30.6.23

Έντονη συζήτηση και εκτιμήσεις για την παραίτηση Τσίπρα...


Στάση αναμονής τηρούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο περιμένοντας να δούνε που θα κάτσει μπίλια στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και... ανάλογα με τις εξελίξεις θα  επανακαθορίσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν. Μέχρι στιγμής πάντως, η ΝΔ επιμένει στην «γραμμή» πως ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να αναλογιστεί τα αίτια της εκλογικής του συντριβής και πως η κυβερνώσα παράταξη δεν προτίθεται να ασχοληθεί με τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σαφώς όμως το θέμα της παραίτησης Τσίπρα, κυριάρχησε στα «γαλάζια πηγαδάκια» χθες. Κομματικές πηγές σχολιάζοντας την δήλωση παραίτησης του Αλ. Τσίπρα, τόνιζαν με νόημα πως ο κ. Τσίπρας έκανε απολογισμό δηλώνοντας περήφανος για τα έργα του, αλλά δεν είπε κουβέντα, για το λόγο που οι πολίτες τον καταδίκασαν στις κάλπες, ακριβώς γι΄ αυτά που δηλώνει περήφανος.

Συνομολογούσαν δε πως η παραίτηση Τσίπρα ήταν το φυσικό αποτέλεσμα της συντριπτικής ήττας που υπέστη σε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και παρατηρούσαν ότι «είναι η πρώτη φορά που ένας ηγέτης παραιτείται υμνώντας το έργο του, που καταδικάστηκε. Άρα πάλι “στραβός είναι ο γιαλός”. Προφανώς φταίνε ξανά οι πολίτες που δεν κατάλαβαν».

Όλοι όμως στο γαλάζιο στρατόπεδο συμφωνούσαν πως πράγματι με την παραίτηση Τσίπρα «κλείνει ένας κύκλος». 

Κάποια στελέχη με έντονη ιστορική μνήμη θυμήθηκαν πως η παραίτηση του Αλ. Τσίπρα συνέπεσε με την επέτειο του κλεισίματος των τραπεζών το καλοκαίρι της πρώτης φοράς Αριστεράς.

«Στις 29 Ιουνίου του 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τα καπιταλ κοντρολ. Οι συνταξιούχοι έκαναν ουρές στα ΑΤΜ, και η χώρα βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού. Οι πολίτες πλήρωσαν ακριβά τον λογαριασμό των τυχοδιωκτικών επιλογών του κ.Τσίπρα τα επόμενα χρόνια» επισημαίνουν κομματικά στελέχη και τονίζουν πως «τελικά οι πολίτες επέστεψαν τον λογαριασμό στον ΣΥΡΙΖΑ με ήττα στις εκλογές του 2019 και συντριβή στις πρόσφατες εκλογές. Μοιάζει με εκδίκηση της ιστορίας, ότι χθες 29 Ιουνίου 2023, ο κ.Τσίπρας ανακοίνωνε την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από μια ταπεινωτική ήττα»...

Άννα Καραβοκύρη

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: