29.6.23

Κακοήθεια και τοξικότητα...


Ως διεύρυνση προς την Κεντροαριστερά εμφανίζεται από την πλειοψηφία των ΜΜΕ η υπουργοποίηση, από τον Κ. Μητσοτάκη, του Γ. Φλωρίδη και η τοποθέτησή του στο υπουργείο ...Δικαιοσύνης. Στην πραγματικότητα, αυτή η «διεύρυνση» δεν έχει ίχνος πολιτικής υπέρβασης. Ο Γ. Φλωρίδης είναι εδώ και καιρό τόσο ένθερμος και συνεπής υπερασπιστής του Μητσοτάκη όσο ο Κ. Χατζηδάκης ή η Ντόρα Μπακογιάννη. Μιλάει ακριβώς την ίδια θατσερική γλώσσα με τον πρωθυπουργό του, χαρακτηρίζοντας «γενναίες μεταρρυθμίσεις» κάθε μέτρο που έχει ως στόχο τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και την ολοκληρωτική επικράτηση της αγοράς πάνω στο δημόσιο συμφέρον. Όπως λοιπόν και στην περίπτωση του Χρυσοχοΐδη ή της Λ. Μενδώνη, δεν πρόκειται για καμία πραγματική διεύρυνση. Πρόκειται για ανθρώπους απολύτως ευθυγραμμισμένους με το σύστημα Μητσοτάκη, που απλώς δεν είναι μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

Ποιότητα ανδρός
Ιδού ορισμένα παραδείγματα της ποιότητας με την οποία ο Γ. Φλωρίδης στήριξε τον Μητσοτάκη. Τον Δεκέμβριο του 2022, αστυνομικοί καταδίωξαν και πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος έφυγε από ένα βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει καύσιμα αξίας 20 ευρώ. Ο Φραγκούλης πέθανε μετά από 8 ημέρες και ο θάνατός του υπήρξε αιτία σοβαρής αναταραχής στις κοινότητες Ρομά της Θεσσαλονίκης. Υπήρξαν συγκρούσεις με την αστυνομία. Ο Γ. Φλωρίδης, είχε σπεύσει να κατηγορήσει ως υποκινητή τον Τσίπρα: «Οι δηλώσεις Τσίπρα πυροδοτούν αυτή την έξαρση που παρατηρείται τώρα. Αυτός τους έβγαλε στον δρόμο, αυτός τους νομιμοποιεί. Πώς το είχε πει πρόσφατα η Αχτσιόγλου; Εμάς η κανονικότητα δεν μας συμφέρει, εμείς αναμπουμπούλες θέλουμε. Όταν τα λένε, τα εννοούν κιόλας». Και, κακοποιώντας κατά βάναυσο τρόπο την πραγματικότητα, συμπλήρωσε: «Συνέδεσα τη δήλωση αυτή με την παλιά του δήλωση, όταν μιλούσε για τους τρεις εργαζόμενους που δολοφονήθηκαν στη Marfin, που τους έκαψαν ζωντανούς. Τότε ο Τσίπρας είπε “και τι κακό έχουν οι μολότοφ; Το θέμα είναι από ποια μεριά βρίσκεσαι όταν αυτές πέφτουν”. Είναι στο DNA τους, στα κύτταρά τους, δεν είναι ατυχείς δηλώσεις».

Αυτό το παραλήρημα κακοήθειας και τοξικότητας είναι πολιτική στάση για τον Γ. Φλωρίδη: Κανά μήνα αργότερα, δήλωνε ότι όλη η φασαρία για της υποκλοπές σχετιζόταν με την αδυναμία του Τσίπρα να παρουσιάσει κάτι θετικό για τη χώρα και με τη στρατηγική του να διχάσει την κοινωνία και να πλήξει την κυβέρνηση με την τοξικότητα. Έβαλε και λίγο Κουφοντίνα μέσα. Και προ ημερών μπήκε ενθουσιωδώς στην κόντρα για τη Ροδόπη, καταγγέλλοντας ότι χιλιάδες μουσουλμάνοι μεταφέρθηκαν αεροπορικώς από τη Γερμανία με έξοδα του τουρκικού προξενείου, προκειμένου να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς φυσικά να παρουσιάσει το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο.

Τα σκοτεινά σχέδια
Ο άνθρωπος αυτός, που κονιορτοποιεί και τσαλαπατά συστηματικά κάθε έννοια πολιτικού ήθους και μιλάει σαν τρόλ της νεοδημοκρατικής υπόγας για να εξυπηρετήσει πολιτικά τον Μητσοτάκη, είναι από προχθές ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας. Ξέρουμε από την πρώτη κυβερνητική θητεία τα σκοτεινά σχέδια του Μητσοτάκη για τη Δικαιοσύνη. Τα είδαμε με τις ωμές παρεμβάσεις που απέτρεψαν τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis, με το θάψιμο της έρευνας για τις υποκλοπές, με τις πρακτικές αντιπερισπασμού στην έρευνα για τα Τέμπη, με τη χειραγώγηση της έρευνας για το ναυάγιο στην Πύλο. Με το κυνηγητό του Ντογιάκου στην ΑΔΑΕ και την άρνησή του να συναντηθεί με την επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τις Δημοκρατικές Ελευθερίες. Το είδαμε και με τις μεθοδεύσεις για τις προαγωγές των δικαστικών που προκάλεσαν θύελλα στο εσωτερικό του δικαστικού κλάδου. Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο Φλωρίδης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία...

Αγγελος Τσέκερης

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: