28.6.23

Παίρνει στελέχη από Πυροσβεστική και Ενοπλες Δυνάμεις...


...για να «μπαλώσει» το ΕΚΑΒ ο Μητσοτάκης...
Σοβαρά ερωτήματα δημιουργούνται σχετικά με τις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενίσχυση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ, που κάθε μέρα καταρρέουν, με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές σε πεζοδρόμια, παραλίες και καρότσες -που εκτελούν χρέη ασθενοφόρου-, λόγω των τραγικών ελλείψεων.

Μάλιστα, μια ημέρα μετά το νέο τραγικό περιστατικό στη Θάσο, όπου... τουρίστρια πέθανε στην παραλία καθώς το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού ήταν σε άλλο σοβαρό περιστατικό, μια αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό αρκούσε για να δώσει το στίγμα της πολιτικής του.


Η τοποθέτηση του στο υπουργικό συμβούλιο φανέρωσε την προχειρότητα που τον διέπει, με την οποία χωρίς κανέναν απολύτως σχεδιασμό θα επιχειρήσει να «μπαλώσει» τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, με το ήδη υποστελεχωμένο Πυροσβεστικό Σώμα στο οποίο έχουν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τουλάχιστον 10 χρόνια, και τις ένοπλες δυνάμεις.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός, περιορίστηκε να ανακοινώσει την ίδρυση μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, ώστε «αυτά να μπορούν να ανταποκρίνονται γρήγορα -ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές- με την συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού τόσο από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και από την Πυροσβεστική». Συγκεκριμένα ανέφερε: «Να αναφέρω μία ενδεικτική: την ίδρυση μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, ώστε αυτά να μπορούν να ανταποκρίνονται γρήγορα -ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές- με την συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού τόσο από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και από την Πυροσβεστική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: