29.6.23

Έφυγε από τη συνέντευξη Τύπου ο Μητσοτάκης...


...όταν τον ρώτησαν αν έχει ευθύνη για το ναυάγιο...

Να φύγει σχεδόν τρέχοντας επέλεξε στο άκουσμα ερώτησης για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά το τέλος των κοινών δηλώσεων του με την... πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ολοκληρώνοντας την απάντησή του στη μοναδική ερώτηση που δέχθηκε και κατεβαίνοντας από το βήμα σταμάτησε για λίγο, καθώς δημοσιογράφος του απευθύνθηκε ζητώντας του μια «γρήγορη ερώτηση» αναφορικά με το μεταναστευτικό.

«Αναλαμβάνετε κάποια ευθύνη αναφορικά με όσα έγιναν;» ρώτησε ο δημοσιογράφος αναφερόμενος στο ναυάγιο στην Πύλο, με τον πρωθυπουργό κατεβαίνοντας από το βήμα να λέει ότι «νομίζω ότι έχω ήδη απαντήσει σε αυτή την ερώτηση». Η άμεση απάντηση του δημοσιογράφου ήταν ότι «όχι, δεν απαντήσατε στην ερώτησή μου», ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης είχε ήδη φύγει.

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του για το προσφυγικό/μεταναστευτικό έριξε όλη την ευθύνη στους διακινητές προσθέτοντας ότι «είναι άδικο να κατηγορούμε το λιμενικό» το οποίο «έχει σώσει δεκάδες χιλιάδες ζωές» και προσέθεσε υποκριτικά ότι προτεραιότητα δεν είναι μόνο η προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων αλλά και «να βοηθήσουμε κάθε έναν ο οποίος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να πνιγεί».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης προσεγγίζοντας το προσφυγικό/μεταναστευτικό μονοδιάστατα δήλωσε ότι «όσες λιγότερες βάρκες έχουμε στη θάλασσα, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να πνιγούν άνθρωποι» και σημείωσε ότι προσδοκά συνεργασία για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, με της χώρες της Βόρειας Αφρικής, ανάλογη με αυτή της Τουρκίας.

Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι προστασία των συνόρων είναι ένας παράγοντας ενός πολύπλοκου ζητήματος και σημείωσε ότι «πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να παράσχουμε νόμιμες οδούς» μετανάστευσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: