30.6.23

Στον ανακριτή στελέχη του ΟΣΕ για την τραγωδία στα Τέμπη...


Κατέθεσαν επιβάτες...

Επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας που διασώθηκαν μετά το δυστύχημα το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, έχουν κληθεί από τον ειδικό εφέτη ανακριτή της Λάρισας προκειμένου να καταθέσουν στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης των συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η... πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία, με τους 57 νεκρούς και τους 180 τραυματίες. 

Χθες Πέμπτη 29 Ιουνίου προσήλθαν τέσσερις από τους συνολικά 16 που έχουν λάβει πρόσκληση. Πρόκειται για τρεις αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που επέβαιναν στο έβδομο βαγόνι, από όπου μετά τη σφοδρή σύγκρουση κατάφεραν να βγουν με ελαφρά τραύματα και βοήθησαν εγκλωβισμένους, καθώς και μια φοιτήτρια από τη Λάρισα που σώθηκε από θαύμα και βγήκε ζωντανή από το δεύτερο βαγόνι.

Αύριο Παρασκευή 30 Ιουνίου είναι προγραμματισμένες οι απολογίες του πρώην γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ και του πρώην γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του Οργανισμού.  

Προθεσμία, για να απολογηθεί στις 17 Ιουλίου, ζήτησε και πήρε ο πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων.

Συνολικά, πέντε στελέχη του ΟΣΕ βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ερευνών και αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορούν στην διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων δια παραλείψεως.

Ο ειδικός Εφέτης Ανακριτής έχει ήδη στη διάθεσή του το πόρισμα των δικαστικών εμπειρογνωμόνων. Στο 250 σελίδων πόρισμα που παραδόθηκε και αναμένεται να συμπεριληφθεί στην δικογραφία, περιλαμβάνονται κρίσιμα στοιχεία, όπως, συνομιλίες και υλικό, που θα το αξιολογήσει ο δικαστικός λειτουργός για να διαπιστώσει τυχόν ευθύνες και άλλων προσώπων...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: