29.6.23

Ακούγοντας ακούσια έναν θαυμαστή του Κασιδιάρη...


Αυτοί που ψήφισαν (ή που τους πιστεύουν) Σπαρτιάτες δεν φοράνε περικεφαλαία για να τους ξεχωρίζεις. Όσο και αν θέλεις να τους φαντάζεσαι, περίπου, τερατόμορφους, μπρατσωμένους και γραμμωμένους, με ξυρισμένα κεφάλια και ταπετσαρισμένο δέρμα από τατουάζ, στην πραγματικότητα είναι εμφανισιακά κανονικοί άνθρωποι, με... κανονικά άκρα που φακελώνουν ψηφοδέλτια και τα ρίχνουν στην κάλπη, όπως εσύ. 

Αν ψάχνεις να καταλάβεις «πώς στο καλό είναι αυτοί οι άνθρωποι;», να ξέρεις ότι δεν φωσφορίζουν –ούτε κουδουνίζουν περπατώντας. Τους καταλαβαίνεις όταν, ανακατεμένοι με τους κανονικούς... κανονικούς, ξεχνιούνται και λένε κάτι που τους προδίδει ότι είναι ψηφοφόροι τους ή, τουλάχιστον, θαυμαστές τους.

Και τότε ξαφνιάζεσαι, νιώθεις την τρίχα σου να σηκώνεται. Όπως έγινε με ακούσιο ωτακουστή το πρωί της Τρίτης σε καφετέρια βορείου προαστίου. Όπου μια παρέα απλών ανθρώπων, λαϊκών –γιατί υπάρχουν και πολλοί τέτοιοι στο αριστοκρατικό προάστιο με τους πολλούς έποικους του νεοπλουτισμού. 

Οι οποίοι αφού συζήτησαν πολλά θέματα, από τα παλιά της πόλης αλλοτινών εποχών (ολοφάνερο ότι ήταν γηγενείς και όχι πλουσιοέπικοι), κάποια στιγμή έφτασαν στα αποτελέσματα των εκλογών. Και εκεί ακούστηκε ο μεσόκοπος της συντροφιάς να λέει:

«Τον πάω τον Κασιδιάρη, δεν μου αρέσουν οι πράξεις του, μου αρέσουν αυτά που λέει. Και επειδή μου αρέσει πάει να πει ότι είμαι εγκληματίας;»

Πάνω στο «εγκληματίας» πήρε τη σκυτάλη άλλος της παρέας:

«Εντάξει, έχουν σκοτώσει, αλλά και οι άλλοι με το τρένο δεν σκότωσαν τόσο κόσμο;» 

«Σταματήστε ρε, μη φωνάζετε» είπε ένας τρίτος που κατάλαβε από τα τριγύρω βλέμματα ότι καρφώνονταν για τις πολιτικές τους θέσεις. Οι οποίες πάντως επιβεβαιώθηκαν αργότερα ως νεφελώδεις. 

Γιατί ο πρώτος, αυτός που του αρέσει ο Κασιδιάρης όχι για τα εγκλήματά του αλλά «γι’ αυτά που λέει», συμπλήρωσε:

«Αν πάει καλά η Κωνσταντοπούλου θα μαζέψει γύρω της την Αριστερά».

«Πώς θα τη μαζέψει; Αφού κάνει γελοιότητες», είπε ο δεύτερος των ομιλούντων.

«Εγώ, πάντως, Κωνσταντοπούλου ψήφισα», αποκάλυψε ο πρώτος. Εκείνος δηλαδή που θαυμάζοντας τον Κασιδιάρη για τις ιδέες του, διαφωνεί με τα εγκλήματά του(ς), αλλά ψήφισε Κωνσταντοπούλου ελπίζοντας ότι θα συσπειρώσει γύρω της την Αριστερά! 

Νεφελώδεις σκέψεις που έφεραν νεφελώδεις επιλογές στην κάλπη. Για όλα υπάρχει μια εξήγηση...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: