29.6.23

Ο Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του...


Έπειτα από τρεις μέρες εσωτερικών διεργασιών και αναστοχασμού για το οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει σήμερα στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου και η τοποθέτησή του αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 11 το πρωί θα... συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος προκειμένου να γίνει μια πρώτη αποτίμηση αλλά και συζήτηση για την επόμενη μέρα στο κόμμα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητήσει σαρωτικές αλλαγές. Ο ίδιος άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ των εκλογών είπε ότι θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Έτσι εξηγείται και η διαρροή που έγινε νωρίτερα από πηγές της Κουμουνδούρου πως αν και δέχτηκε επίσημη πρόσκληση από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για την προσύνοδο (29/06) των ηγετών του PES δεν θα πάει «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων».

Στο μεταξύ, η πληροφορία πως θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή αυτό το Σαββατοκύριακο δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν και κερδίζει έδαφος να διεξαχθεί το επόμενο καθώς αναμένεται να προηγηθεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Με το χρόνο να τρέχει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί σε συνέδριο με ορίζοντα το φθινόπωρο και εν συνεχεία σε εσωκομματικές εκλογές στις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι εκ νέου υποψήφιος

Τόσο η εκλογή του προέδρου όσο και της Κεντρικής Επιτροπής θα γίνει έπειτα από ψηφοφορία των μελών του κόμματος με το στοίχημα που μπαίνει να είναι η συμμετοχή να μην είναι χαμηλότερη από την προηγούμενη ψηφοφορία.

Με όλα τα σενάρια να είναι ανοιχτά και χωρίς να υπάρχει δημόσια τοποθέτηση για άλλη υποψηφιότητα πέραν του Αλέξη Τσίπρα πληροφορίες θέλουν στην «Ομπρέλα» να έχουν καταλήξει στην επιλογή του Ευκλείδη Τσακαλώτου ως ανθυποψήφιου. Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο, η τάση του κόμματος θα έχει συνάντηση για το θέμα αυτό εάν δεν συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή.

Όλα αυτά ενώ συνεχίζονται οι δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος με τον συντονιστή της Εκλογικής Επιτροπής, Διονύση Τεμπονέρα, να δηλώνει (Παραπολιτικά FM) πως «είναι απαραίτητη η ανανέωση» χωρίς αναφέρεται στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε ηγέτη διεθνούς εμβέλειας και τον έθεσε εγγυητή της ενότητας και άνθρωπο που «έχει τον πρώτο λόγο στις διεργασίας που θα ακολουθήσουν»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: