30.6.23

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει...


Αποφασισμένοι να μην πάρουν θέση σε ένα ζήτημα που αφορά στο εσωτερικό άλλου κόμματος είναι στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας... χθες, απέφευγαν να σχολιάσουν την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και το άνοιγμα των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου στο κόμμα της Κουμουνδούρου.

«Το ΠΑΣΟΚ είχε ήδη διακηρυγμένη στρατηγική, που, ως τέτοια, δεν προκαθορίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις εξελίξεις στο εσωτερικό του», έλεγαν κορυφαία στελέχη του κόμματος, θυμίζοντας ότι στόχος της Χαριλάου Τρικούπη στην παρούσα φάση είναι να αποτελέσει την ισχυρή, σοβαρή, αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο τόπος και σε δεύτερο χρόνο να αποτελέσει και την πραγματική πολιτική εναλλακτική στη ΝΔ. Σε αυτή την στρατηγική θα εμείνει και σε αυτή την στρατηγική επιμένει ότι δεν θα μπορούσε να παίξει ρόλο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που δεν λέγεται, αλλά υπονοείται στην Χαριλάου Τρικούπη, είναι ότι σε αυτή την στρατηγική θα μπορούσε να παίξει ρόλο ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού και σε αυτόν απευθύνεται το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Διαγιγνώσκοντας μάλιστα ότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανό να έχει κάπως αποστασιοποιηθεί και να παρακολουθεί με δέος και ανησυχία όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη επιμένουν ότι σε αυτόν τον κόσμο πρέπει κανείς να δείξει σεβασμό, σοβαρότητα και πάντως να μην τον προσβάλει.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιμένουν στην στρατηγική που έχουν χαράξει, πολιτικά αυτόνομοι και με φιλόδοξους στόχους. Εκτιμούν εξάλλου ότι όπως φάνηκε στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, του Μαΐου και του Ιουνίου αντίστοιχα, το ΠΑΣΟΚ έρχεται και καμία κίνηση εκ των έσω δεν πρέπει να αφεθεί να ναρκοθετήσει αυτή την πορεία.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα πλέον κορυφαία στελέχη του κόμματος, επιμένουν προγραμματικά, ακόμα και λίγες ημέρες μετά από τις εκλογές, ενώ παράλληλα προετοιμάζουν μεθοδικά τα επόμενα βήματα. Μέσα στις επόμενες μέρες κιόλας, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ανακοινώσει τη δική του ‘σκιώδη κυβέρνηση’ στη Βουλή, μοιράζοντας συγκεκριμένους ρόλους στους βουλευτές του, ενώ σειρά αμέσως μετά παίρνει και το κόμμα...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: