29.6.23

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πέντε που συνόδευσαν τον Τσίπρα στο «αντίο»...


Την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε, σε δραματικούς τόνους, ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του από το Ζάππειο Μέγαρο, έπειτα από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

«Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο για τον... ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του, τονίζοντας πως «ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι η άμεση προτεραιότητα. Κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει. Έχω εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό του κόμματός μας. 

Στις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας και της Αριστεράς. Αποφάσισα λοιπόν να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του Κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό του. Την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Στις οποίες φυσικά δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από αυτές».

Μαζί του, στο «αντίο» που είπε ως πρόεδρος του κόμματος ήταν η Ράνια Σβίγκου, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Βαγγέλης Καλπαδάκης και ο Νίκος Φαραντούρης. Όπως είχε γίνει γνωστό, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου να μην διαρρεύσουν κάτι μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις που θα έκανε ο ίδιος από το Ζάππειο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: