29.6.23

Σπαρτιάτες με… περικεφαλαία...



...και ιστορίες με εκλογικούς «δράκους»...

Άντε να δούμε πώς θα ξεμπλέξουμε τώρα με αυτους τους «Σπαρτιάτες» οι οποίοι φαίνονται αρχικώς πολιτικά γελοίοι, αλλά θα δούμε πώς θα εξελιχθεί όλη αυτή ιστορία που ο Κασιδιάρης την... πούσαρε εντέχνως και στο παρά πέντε μπήκαν στην βουλή μέσα σε 15 μέρες.

Επειδή ακούστηκαν κάτι για εκλογοδικεία και για δικαστήρια και για εκλογές ξανά, για να δούμε πως το βλέπει η κυβέρνηση.

Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός είπε κάτι που δείχνει την προσωπική του αντίληψη για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους Σπαρτιάτες: «Το πολίτευμά μας ξέρει πολύ καλά να αυτοπροστατεύεται και πάντα ο κοινοβουλευτισμός έχει τη δύναμη να αποκαλύπτει τα ψεύτικα είδωλα».

Ο Μητσοτάκης λοιπόν δεν μιλάει για τη Δικαιοσύνη και το τι θα μπορούσε να συμβεί εκεί, αλλά για το Κοινοβούλιο. Η ανάγνωση της δήλωσής του σημαίνει ότι είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει τους Σπαρτιάτες στη Βουλή και όχι στα δικαστήρια.

Αν θέλετε τη γνώμη μου, έχει δίκιο.

Πρώτον, επειδή δεν είναι δυνατόν να ξαναβάλουμε το μισό εκλογικό σώμα να ψηφίσει. Πού θα πάει αυτή η δουλειά; Υπάρχει μια χώρα που πρέπει να κυβερνηθεί.

Δεύτερον, επειδή όλα αυτά με τις νομικές πρωτοβουλίες πήγαν μια φορά άπατα και μάλλον θα ξαναπάνε, με νέα ζημιά για το πολιτικό σύστημα.

Τρίτον, επειδή τα πολιτικά φαινόμενα θέλουν πολιτική αντιμετώπιση, εκτός εάν κάποιοι εκλεγμένοι βουλευτές έχουν διαπράξει αδικήματα. Άρα η Βουλή και η κοινωνία είναι όντως τα δύο γήπεδα στα οποία πρέπει να δοθεί η μάχη κατά των ακραίων σχηματισμών...

Κάλχας

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: