8.6.23

Πρωτοσέλιδα...


...τώρα και με ιατρική άποψη...

Η Espresso έχει την πονηρή απορία και αναρωτιέται  αν «τον έστειλε το εμβόλιο;» Η αρχή της εύκολης σύνδεσης του θανάτου του Γιάννη Φλωρινιώτη με τον εμβολιασμό είχε γίνει από τις πρώτες ώρες της πληροφορίας, με την... ξεκούδουνη –χωρίς λόγο δηλαδή– πλάγια αναφορά στη Βικιπαίδεια, για την οποία γράφαμε προχθες: 

«Στις αρχές του 2022 η κόρη του, Άννα Φλωρινιώτη, αναφορικά με το αν ο πατέρας της έχει κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, είπε: "Είναι εμβολιασμένος και με τις τρεις δόσεις"» ανέφερε η «ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια» πριν καλά καλά κυκλοφορήσει σε όλο το διαδίκτυο η είδηση, επικαιροποιώντας έτσι μια δήλωση που είχε γίνει πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. 

Στα ταμπλόιντ δεν είναι δύσκολο ένας «ψίθυρος»  να γίνει βασικό πρωτοσέλιδο θέμα και «θρίλερ» που ξεπετάγεται μέσα από τον τρόμο της συνωμοσιολογίας: «Θρίλερ με τον θάνατο του showman της πίστας» γράφει η εφημερίδα και συμπληρώνει: «Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού και οι ‘‘ψίθυροι’’ για παρενέργειες από τις δόσεις για τον covid-19». 

Η Espresso δεν είναι η μόνη ταμπλόιντ που έχει άποψη –ή τουλάχιστον απορία– για την αιτία θανάτου τού καλλιτέχνη. «Ιατρικά», αλλά προς άλλη επιστημονική κατεύθυνση, αποφαίνεται και η Star Press, που ενημερώνει το κοινό με το πρωτοσέλιδό της για το «Τι σκότωσε τον Φλωρινιώτη». Αυτή κάνει λόγο για «το βιάγκρα και τα 20 χρόνια… χωρίς σεξ».

Είναι ένα είδος ερευνητικής δημοσιογραφίας και αυτό: να ανακατεύεις ψιθύρους, υποψίες και φαντασίες και να βγάζεις θέμα –βασικό πρωτοσέλιδο μάλιστα. «Κοιλιακά» λέγανε κάποτε αυτά τα θέματα. Τώρα το πολύ πολύ να τα ντύσεις ξενόγλωσσα: fake. Ακούγεται πιο καλά...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: