1.6.23

Μάχη στη βάση...


Ο Αλέξης Τσίπρας μετά από δέκα ημέρες περισυλλογής αντιλήφθηκε ότι ο μόνος αντίπαλός του είναι ο χρόνος και ο ίδιος του ο εαυτός... Ανεβάζει ρυθμούς, κατεβαίνει στη βάση και δίνει τη δική του μάχη στο γήπεδο που γνωρίζει καλύτερα. Οι νέοι αλλά παλιοί του γνώριμοι τους οποίους συμβουλεύεται στην αθέατη πλευρά της επικοινωνιακής μηχανής που έστησε ο Αλέξης Τσίπρας τον συμβούλεψαν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του libre να βρει τον παλιό καλό του εαυτό.

Το ψυχολογικό σοκ ξεπερνιέται και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δίνει τώρα τη δική του μάχη να ανεβάσει τους ρυθμούς του και να βρει και εκείνος το βηματισμό του. Η εξομολόγησή του σε ζωντανή σύνδεση δεν πρέπει να προσπερνιέται ως μια τυπική παραδοχή την ανθρώπινης διάστασης του πολιτικού Αλέξη Τσίπρα.

Η προσωπική αποκάλυψη ότι ως άνθρωπος μπροστά στην αποκλειστική ευθύνη σκέφτηκε ακόμη και την παραίτηση ήταν και η εξομολόγηση ενώπιον των πολιτών για να αναβαπτιστεί στην πολιτική σκηνή.

Αυτό το μήνυμα έστειλε και από την Κοκκινιά αφήνοντας ένα λουλούδι στο μπλόκο και διορθώνοντας τη λάθος τακτική των άτσαλων ανοιγμάτων σε όλα τα ακροατήρια από την αριστερά μέχρι και τα άκρα δεξιά και τους λεγόμενους παραστρατημένους ψηφοφόρους. Το μήνυμά του μάλιστα το έκανε περισσότερο από σαφές στην ομιλία του στην πλατεία 17ης Αυγούστου στη Νίκαια και προς τους πολιτικούς και συστημικούς αντιπάλους που επένδυσαν στην άμεση αποκαθήλωσή του.

«Σας απαντάμε λοιπόν σήμερα. Σε όλους εσας που ξενυχτάτε με τον πόθο να γυρίσει ένας βολικός ελεγχόμενος, συστημικός δικομματισμός. Σας απαντάμε από εδώ από τη Κοκκινιά : Δε πρόκειται να σας κάνουμε το χατίρι. Δε πρόκειται να το βάλουμε κάτω».

Η επιστροφή στις ρίζες που επιχειρεί ο κ. Τσίπρας και η επαφή με τους ψηφοφόρους στο δρόμο και στις πλατείες που τον αγκαλιάζουν και τον εμψυχώνουν πέρα από ανάγκη είναι και επιλογή.

Μέσα και από τη ρητορική και την επαφή με τη βάση ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει και ο ίδιος ότι μπορεί να ξαναβρεί τον εαυτό του όπως φαίνεται να το συμβούλεψε άλλοτε στενός του συνεργάτης και πρόσωπο με παραταξιακή συνείδηση.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Τσίπρας μπορεί και παρά το σχεδόν μη ανατρέψιμο χάσμα στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ ο ίδιος μιλά ολοένα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την ανατροπή. Η νέα προεκλογική περίοδος ωστόσο θυμίζει περισσότερο ότι κινείται σε συνθήκες μαύρης τρύπας οπου ο χρόνος έχει ουσιαστικά διασταλεί.

Όσο και αν οι ταχύτητες είναι ιλιγγιώδεις ο χρόνος δείχνει να είναι επαρκής ώστε με τις σωστές κινήσεις και επιλέγοντας τώρα τη σωστή τακτική να ανατρέψει το πολύ αρνητικό αποτέλεσμα του big bang της κάλπης της 21ης Μαΐου.

 Όπως και να έχει πάντως όλοι αντιλαμβάνονται στο ΣΥΡΙΖΑ ότι η μηχανική των πραγμάτων με την επικοινωνιακή υπεροπλία της ΝΔ δεν θα αλλάξει. Ζητούμενο δεν είναι να παίξει σε αυτό το παιχνίδι εξουσίας αλλά στο δικό του γήπεδο αυτό της ανατροπής πρώτα και κύρια της ίδιας του εικόνας ως κόμμα εξουσίας.

Έχοντας θέσει εκτός μάχης οτιδήποτε και οποιονδήποτε παραπέμπει σε Βαβέλ και φιλολογικό όμιλο σκέψης εστιάζει στα μεγάλα επίδικα της κοινωνίας, της πολιτικής και της οικονομίας. Από αυτή τη γραμμή επιμένουν στην Κουμουνδούρου οποιαδήποτε απόκλιση θα κοστίσει πολύ πιο ακριβά αυτή τη φορά...

Σωτήρης Μπολάκης

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: