3.6.23

Υψηλής ραγδαιότητας η καταιγίδα που «χτύπησε» τα Γιάννενα...



Σφοδρό μπουρίνι έπληξε την πόλη και το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων με το σκηνικό του καιρού μόνο με καλοκαίρι να μην μοιάζει. Η καταιγίδα και ο αέρας κατά τόπους συνοδευόταν από ισχυρή χαλαζόπτωση με τα καιρικά φαινόμενα να προκαλούν αρκετά προβλήματα.

Σύμφωνα με... τα στοιχεία του μετεωρολογικού σταθμού στο Πανηπειρωτικό Στάδιο η καταιγίδα σάρωσε με μεγαλύτερη ένταση το κεντρικό και βόρειο τμήμα της πόλης.


Χαρακτηριστική είναι η μέτρηση της θερμοκρασίας που στις 13:30 είχε φτάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου ενώ 2,5 ώρες αργότερα κι αφού εκδηλώθηκε το μπουρίνι είχε πέσει κατά δώδεκα βαθμούς και το θερμόμετρο έδειξε μόλις 14.


«Το καταιγιδοφόρο νέφος αναπτύχθηκε πάνω από την πόλη των Ιωαννίνων και έδωσε αυτά τα έντονα φαινόμενα. Η χαλαζόπτωση δεν μπορεί να προβλεφθεί» δήλωσε στο Epiruspost ο καθηγητής Μετεωρολογίας Άρης Μπαρτζώκας. Πρόσθεσε δε πως «στην περιοχή, συνήθως αυτή την εποχή, έχουμε πάντα θερμικές καταιγίδες».

Οι εικόνες και το βίντεο δείχνουν το χαλάζι να έχει μέγεθος φουντουκιού, ντύνοντας στα λευκά τους δρόμους και τα πεζοδρόμια.

Σύμφωνα με το Epiruspost, σε αρκετούς δρόμους προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων από τον όγκο του νερού και του χαλαζιού και οι οδηγοί χρειάστηκε να περιμένουν ωσότου κοπάσει το μπουρίνι.

Η πυροσβεστική δέχθηκε αλλεπάλληλες κλήσεις για προβλήματα, όχι μόνο σε υπόγεια και ισόγεια κατοικιών ή καταστημάτων αλλά ακόμη και σε διαμερίσματα 2ου και 3ου ορόφου, όπου οι μπαλοκονόπορτες ήταν ανοιχτές.

Από το χαλάζι, οι καλλιέργειες στις περιοχές, Λογγάδων, Καστρίτσας, Βασιλικής και Δροσοχωρίου, έχουν υποστεί καταστροφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: