25.6.23

Καμία μάχη δεν έχει χαθεί πριν δοθεί...


Το αποτέλεσμα που θα ανακοινωθεί το βράδυ από το υπουργείο Εσωτερικών θα καθορίσει ποιος και με ποιον τρόπο θα κυβερνήσει τη χώρα. Ο συσχετισμός της κάλπης δεν αφορά απλώς τη νίκη και την ήττα του ενός ή του άλλου κόμματος. Θα κρίνει σε καθοριστικό βαθμό το αύριο και την... ταυτότητα της χώρας, τις ζωές και την προοπτική της κοινωνίας. 

Η Ν.Δ. ήδη από τις πρώτες μέρες μετά την 21η Μαΐου δεν έκρυψε την αλαζονεία της. Φανέρωσε τις πραγματικές της προθέσεις, από τον στόχο των 180 βουλευτών για τη μονοκομματική συνταγματική αναθεώρηση έως τη λειτουργία του ΕΣΥ με όρους ιδιωτικοοικονομικούς, αφού «πήραμε 41%». 

Αποκάλυψε ότι θα είναι αδίστακτη, βάζοντας στο ζύγι του προεκλογικού παιχνιδιού ακόμα και ευαίσθητα εθνικά θέματα, όπως το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας, που έως και την τελευταία ώρα της προεκλογικής εκστρατείας ο ίδιος ο Μητσοτάκης ανέδειξε ως μείζον. Η Δεξιά του Μητσοτάκη πίσω από τον δήθεν εκσυγχρονιστικό μανδύα κρύβει το πραγματικό πρόσωπο του διχασμού, του διαχωρισμού των πολιτών σε εθνικόφρονες και εθνικές εξαιρέσεις. 

Δεν φανέρωσε, ωστόσο, το πρόγραμμά της. Όπως ανέδειξε κατ’ επανάληψη και η ΑΥΓΗ, ο Μητσοτάκης για άλλο πρόγραμμα δεσμεύεται στις Βρυξέλλες, άλλα υπόσχεται προεκλογικά στους Έλληνες πολίτες. 

Με δύο εξαιρέσεις: Δεν κρύβουν ότι δεν θα προστατεύσουν την πρώτη κατοικία, που θα συνεχίσει να γίνεται έρμαιο των funds. Λένε ειλικρινά ότι δεν θα μειώσουν τους έμμεσους φόρους, άρα δεν θα αντιμετωπίσουν την ακρίβεια, και δεν κρύβουν ότι δεν πρόκειται να φορολογήσουν τα υπερκέρδη.

Η αποφασιστική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά απλώς την αύξηση των κομματικών ποσοστών. Ο ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ είναι η εγγύηση για την αποτροπή του σχεδίου Μητσοτάκη για την πιο επιθετική νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση και αναδιανομή υπέρ των λίγων. Οι πολίτες έχουν να επιτελέσουν ένα ιστορικό καθήκον: 

να στηρίξουν τη Δημοκρατία και να βάλουν φρένο στον εκτροχιασμό της σε ανεξέλεγκτο καθεστώς. Να μην δώσουν λευκή επιταγή στον Μητσοτάκη και στο σύστημα εξουσίας του και παράλληλα να διαψεύσουν όλους εκείνους που έλπιζαν ότι η ήττα του Μαΐου θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη συντριβή. 

Ο κόσμος της Αριστεράς έχει μάθει να δίνει μάχες όρθιος και περήφανος κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Αυτό συνέβη και τώρα. Οι κάλπες είναι άδειες. Μέχρι αυτές να κλείσουν, ο αγώνας δεν σταματά. 

Καμία ψήφος χαμένη. Τίποτα δεν τελειώνει πριν το αποφασίσει ο λαός. Για το σήμερα, μα κυρίως για το αύριο...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: