2.6.23

Σκυλακάκης και Θεοχάρης είπαν φωναχτά...


...όσα θέλει να κρύψει η ΝΔ...

Έκθετη είναι η Νέα Δημοκρατία ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου μετά τις κυνικές δηλώσεις του Θεόδωρου Σκυλακάκη αναφορικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες που έμειναν εκτός ιατροφαρμακευτικής κάλυψης λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των εισφορών αλλά και... την παραδοχή του Χάρη Θεοχάρη ότι οι έμμεσοι φόροι «πράγματι πλήττουν τα φτωχότερα νοικοκυριά». 

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την απόφαση της ΝΔ, η οποία άφησε ακάλυπτους εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε πως «η ασφάλιση έχει ένα βαθμό ανταποδοτικότητας. Ο φορολογούμενος ή ο ελεύθερος επαγγελματίας που πληρώνει κανονικά την εισφορά του, γιατί αυτός θα πρέπει να επιβαρυνθεί πολλαπλά;» είπε, λέγοντας ουσιαστικά ότι όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους λόγω της ακρίβειας ή της αύξησης του κόστους παραγωγής «ας πεταχτούν στον Καιάδα». 

Την ίδια στιγμή, ο Χάρης Θεοχάρης αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως «πράγματι οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τα χαμηλότερα νοικοκυριά ποσοστιαία στο εισόδημά τους», παραδεχόμενος αυτό που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνούνταν με γελοίες δικαιολογίες: ότι ο υψηλός ΦΠΑ στα τρόφιμα και αντίστοιχα ο υψηλός ΕΦΚ στα καύσιμα πλήττουν αφόρητα μισθωτούς και συνταξιούχους. 

«Αυτό είναι η μεγαλύτερη ομολογία της φοροκαταιγίδας και της φοροκλοπής κυριολεκτικά που έχει διαπράξει αυτή η κυβέρνηση σε βάρος των ασθενέστερων» τον στρίμωξε σε τηλεοπτικό πάνελ ο Γιάννης Ραγκούσης, θυμίζοντας ότι το 2022 και το πρώτο τετράμηνο του 2023, έχουν μπει στα δημόσια ταμεία 6 δις. ευρώ επιπλέον όσων είχαν προϋπολογιστεί. 

«Ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, που ήρθαν για να μειώσουν τους φόρους και τις επιβαρύνσεις από τις πλάτες του ελληνικού λαού, τους πήραν από τις τσέπες, τους μισθούς και τις συντάξεις 4,5 δισ. μέσα στο 2022 και 1,5 δισ. φέτος. Αυτά τα πήραν όχι από τους έχοντες και κατέχοντες, τα πήραν από τους έμμεσους φόρους» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: