1.6.23

Ο ΕΔΟΕΑΠ αναμένει απαντήσεις από ιδιωτικά νοσηλευτήρια...


Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ ενημερώνει τους ασφαλισμένους ότι η εφαρμογή των νέων συμβάσεων για την πλήρη νοσοκομειακή κάλυψη και την πρωτοβάθμια περίθαλψη στην Αττική μετατίθεται για τις 12 Ιουνίου αντί της 1ης Ιουνίου, δεδομένου ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι... διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής ορισμένων ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη δώσει απαντήσεις επί των τελικών προτάσεων του Οργανισμού.

Επισημαίνεται ότι με τα νέα μέτρα για τον έλεγχο των δαπανών-παροχών υγείας, στα συμβεβλημένα με πλήρη κάλυψη νοσηλευτήρια, οι ασφαλισμένοι δεν θα επιβαρύνονται ούτε κατά ένα ευρώ. Αντίθετα με τις νέες συμβάσεις που έχουν ήδη υπογραφεί, επιτυγχάνεται πλήρης κάλυψη των ασφαλισμένων, μείωση του κόστους για ορισμένες εξετάσεις, καθώς και νέες παροχές (καλύψεις τακτικών και επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών).

Όσον αφορά στην πολιτική του Οργανισμού για τη χορήγηση φαρμάκων, εξετάζεται επισταμένως η αποφυγή ενδεχόμενης επιβάρυνσης από την τιμολόγηση σκευασμάτων που συνταγογραφούνται για ορισμένες παθήσεις. Κατά συνέπεια, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση και η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: