7.6.23

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο της 18χρονη εγκύου...


Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» προς διερεύνηση με στόχο την απόδοση τυχών ποινικών ευθυνών μπαίνει ο θάνατος της... 18χρονης εγκύου χθες το μεσημέρι, στη Νέα Μάκρη, τον οποίο οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας έχουν αποδώσει σε καθυστέρηση του ασθενοφόρου.

Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας έδωσε εντολή για τη διενέργεια ποινικής έρευνας προς κάθε κατεύθυνση. Αντικείμενο της έρευνας είναι η αναζήτηση τυχόν υπευθύνων για τη διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού και τη μη έγκαιρη διακομιδή της 19χρονης στο νοσοκομείο.

Την έρευνα θα διενεργήσει η προϊσταμένη της Ποινικής δίωξης, εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου.

«Πήραμε 20 φορές για ασθενοφόρο» λέει συγγενής της 18χρονης εγκύου

Την ώρα που το ΕΚΑΒ διενεργεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί αν υπήρξε κακή διαχείριση του περιστατικού με τον θάνατο της 18χρονη εγκύου στη Νέα Μάκρη οι συγγενείς της κοπέλας επιμένουν στην καταγγελία ότι το ασθενοφόρο καθυστέρησε αδικαιολόγητα παρά την κακή, κλινική εικόνα που παρουσίαζε η ασθενής.

Η ανιψιά της αδικοχαμένης εγκύου μιλά στο protothema.gr για τις δραματικές ώρες που πέρασε η 18χρονη στο σπίτι τους στην Νέα Μάκρη περιμένοντας, όπως λέει, τέσσερις ώρες μέχρι να φθάσει το ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται, πάντως, ότι πηγές από το ΕΚΑΒ κάνουν λόγο για δύο κλήσεις - στις 11 το πρωί της Τρίτης και στις 12:35 - και για άφιξη του ασθενοφόρου σε 25 λεπτά από τη δεύτερη φορά που οι συγγενείς της 18χρονης είπαν ότι πονάει και φαίνεται να γεννάει.
19xroni-1
Το σπίτι που έμενε η 18χρονη έγκυος
19xroni-2
Η 18χρονη έγκυος
 Το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρει, διερευνά τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών. Οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας, αναφέρουν κύκλοι του υπ. Υγείας. Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας αναμένει τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: