27.9.23

Μεγάλα πρόβληματα στη Φθιώτιδα...


«Οριακή κατάσταση σε κάποια σημεία του Δήμου Νοτίου Πηλίου».
Βροχόπτωση στην πλημμυρόπληκτη κοινότητα του Βλοχού στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ)
Λάρισα: Εκκενώνεται η περιοχή του Σωτηρίου.
Πέρα από την Εύβοια, μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Λαμιέων και γενικώς στη Φθιώτιδα, ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει ο Σπερχειός ποταμός.

Σύμφωνα με... τοπικά μέσα το νερό είναι αυτή τη στιγμή περίπου ένα μέτρο κάτω από τα αναχώματα, όμως από τη Δυτική Φθιώτιδα και από τα ρέματα της Ευρυτανίας κατεβαίνουν μεγάλες ποσότητες νερού προς την κοιλάδα του ποταμού.
Όπως αναφέρει το lamianow περιοχές όπως η Λοκρίδα, η Αγία Τριάδα Μώλου, η Πελασγία χτυπήθηκαν από ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ το ίδιο συνέβη και στον δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας. 

Εκκενώνεται η περιοχή του Σωτηρίου

Νέο 112 για την περιοχή του Σωτηρίου, του δήμου Κιλελέρ, με τους κατοίκους να καλούνται να απομακρυνθούν προς Λάρισα.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σωτήριο απομακρυνθείτε προς Λάρισα μέσω Π.Ε.Ο Λάρισας - Βόλου λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας.

«Οριακή κατάσταση σε κάποια σημεία του Δήμου Νοτίου Πηλίου»

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Δημήτρη Ραμματά, τα ρέματα και τα ποτάμια έχουν φουσκώσει και πάλι, μετά την έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε στην περιοχή μετά το μεσημέρι. Ο ίδιος ανέφερε στην επικοινωνία του με τοπικό μέσο ότι ειδικά σε Χόρτο και Πλατανιά η κατάσταση είναι οριακή, θέματα υπάρχουν και πάλι στη Μηλίνα, ενώ ήταν θετικό το ότι η βροχόπτωση περιορίστηκε κάπως νωρίς το απόγευμα.

Βροχόπτωση στην πλημμυρόπληκτη κοινότητα του Βλοχού στην Καρδίτσα

Δείτε φωτογραφίες
Βροχόπτωση στην πλημμυρόπληκτη κοινότητα της Καρδίτσας | ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISS
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISS

 

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISS

Δεν υπάρχουν σχόλια: