28.9.23

Ιδιος αλλά με άλλο περιτύλιγμα...


Στην αντεπίθεση με πολιτικές πρωτοβουλίες που αφορούν την κοινωνία βγαίνει το ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της ίδιας τακτικής,...επιχειρεί να δώσει απάντηση στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, στον οποίο από τη Χαριλάου Τρικούπη εμμέσως πλην σαφώς καταλογίζουν επιμονή στην επικοινωνία και ανύπαρκτες -μέχρι στιγμής- θέσεις για κορυφαία ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Κατά τη χθεσινή άτυπη συνεδρίαση της Κ.Ο., η εκλογή νέας ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε για πρώτη φορά με οργανωμένο τρόπο στο τραπέζι της συζήτησης μεταξύ των βουλευτών και, σύμφωνα με κομματικές πηγές, κοινός τόπος των τοποθετήσεων ήταν πως ο ΣΥΡΙΖΑ «που ηττήθηκε ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, είναι εδώ ίδιος, απλά με άλλο περιτύλιγμα».

Με άλλα λόγια, οι πράσινοι βουλευτές αποδόμησαν την επιχειρηματολογία περί ενός νέου αναγεννημένου ΣΥΡΙΖΑ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη στην ίδια κατεύθυνση να επισημαίνει -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι από τους βασικούς υποστηρικτές του ήταν ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς. «Εμείς δεν θα ασχοληθούμε με παραπολιτική, κιτρινισμό και κουτσομπολιά, θα απαντάμε πολιτικά», φέρεται να πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέτοντας για ακόμη μια φορά τον πολιτικό αντίπαλο και τις επιδιώξεις του κόμματός του. «Εχουμε αντίπαλο τη Ν.Δ. και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και στόχος μας είναι ο αξιόπιστος τεκμηριωμένος λόγος και η άσκηση σοβαρής αντιπολίτευσης», είπε χαρακτηριστικά.

Τη γραμμή προς τα ΜΜΕ είχε δώσει από το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου Θανάσης Γλαβίνας, δηλώνοντας (Open) ότι ο «νέος» ΣΥΡΙΖΑ «αποτελεί ένα επικοινωνιακό περιτύλιγμα, στην ουσία του οποίου κυριαρχεί ο πολακισμός με όλο τον αντισυστημικό λαϊκισμό, τον οποίο εξέθρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια της κρίσης και τον οποίο δεν μπορεί να αποβάλει από μέσα του». Σύμφωνα με τον ίδιο, «η χώρα δεν χρειάζεται σωτήρες αλλά σοβαρότητα και σχέδιο» και «ώς τώρα αναζητούμε το πολιτικό περιεχόμενο των πολιτικών του θέσεων», ενώ προέβλεψε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη θα προσομοιάζει σε κάτι απο-ιδεολογικοποιημένο, το οποίο δεν έχει κάποια σταθερή αναφορά σε αξίες και αρχές».

Στη συνεδρίαση συνδιαμορφώθηκε ένας οδικός χάρτης παρεμβάσεων του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και την κοινωνία για τους επόμενους δύο μήνες, με έμφαση στα ζητήματα της υγείας, του αυξημένου κόστους διαβίωσης, τα αγροτικά και την αποκατάσταση των πληγεισών από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες περιοχών. Για τον λόγο αυτό θα κατατεθεί δέσμη προτάσεων, που θα επικοινωνηθεί κοινοβουλευτικά και με πολιτικές δράσεις, καθώς -όπως έλεγαν αρμόδιοι κομματικοί παράγοντες- «σημασία για το ΠΑΣΟΚ έχει η ανάδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης και της αδυναμίας της να δώσει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας».

Βουλευτές έθεσαν, τέλος, το θέμα της καλύτερης προβολής των θέσεων του ΠΑΣΟΚ, ένα ζήτημα που προκαλεί ευρύτερο προβληματισμό στη Χαριλάου Τρικούπη και είχε στηλιτεύσει και ο κ. Ανδρουλάκης την περασμένη εβδομάδα στη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο. «Οταν μια βόλτα ενός ζευγαριού με ένα σκύλο κρίνεται πιο σημαντική από τις προτάσεις για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, τότε κάτι πάει λάθος», ανέφερε χθες (ΣΚΑΪ) ο Δημήτρης Μάντζος, αφήνοντας αιχμές για τη στάση μερίδας ΜΜΕ...

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: