30.9.23

Έρχεται άμεσα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ;...


Βρίσκεται η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία χρονικώς πολύ εγγύτερα από όσο περίμεναν πολλοί;

Ενδεχομένως ναι αν η Ομπρέλα αποφασίσει στην πανελλαδική της συνδιάσκεψη αυτό το... Σαββατοκύριακο να τραβήξει την κατάσταση στα άκρα και να αποχωρήσει.

Οι περισσότεροι, πάντως, στην Κουμουνδούρου δεν στοιχηματίζουν υπέρ αυτού του ενδεχόμενου, εκτιμώντας πως η εσωκομματική αντιπολίτευση θα αποφασίσει να δώσει τον «νυν υπέρ πάντων αγώνα» στο συνέδριο.

Συνεργάτες, εξάλλου, του Στέφανου Κασσελάκη αναρωτιούνταν πώς είναι δυνατό από τη μία η Ομπρέλα να στέλνει επιστολή για άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας κι από την άλλη να απειλεί με άμεση διάσπαση.

Αν, πάντως, αποφασιστεί αποχώρηση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα χάσει έως και πέντε βουλευτές, τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Θεανώ Φωτίου, Γιώργο Ψυχογιό, Μερόπη Τζούφη και Πέτη Πέρκα.

Το κόμμα, ωστόσο, θα παραμείνει αξιωματική αντιπολίτευση, έστω κι αν βγει ακόμα πιο αποδυναμωμένο, τουλάχιστον κοινοβουλευτικά, αφού από τους 47 βουλευτές θα πέσει στους 42.

Σημειώνεται, μάλιστα, πως οι πιθανοί αποχωρήσαντες δεν μπορούν να συγκροτήσουν δική τους Κοινοβουλευτική Ομάδα αφού απαιτούνται τουλάχιστον δέκα βουλευτές...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: