28.9.23

Οι αλχημείες Τασούλα για το πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ...


...και οι «Σπαρτιάτες» ως δεκανίκι...
Νέα ένταση επικράτησε στη Διάσκεψη των Προέδρων με αφορμή το επιχειρούμενο κυβερνητικό πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ με ξεκάθαρο στόχο τον πρόεδρό της και το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σύμφωνα με... τα όσα έγιναν γνωστά ο πρόεδρος της Βουλής ισχυρίστηκε σήμερα, με μαθηματικές αλχημείες, πως τα 3/5 των 27 μελών είναι ο αριθμός 16, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και από τους Όλγα Γεροβασίλη και Διονύση Καλαματιανό που αντέτειναν ότι οι ψήφοι θα πρέπει να είναι 17 και όχι 16.


Το ίδιο επισήμαναν και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., αλλά και ο κ. Καζαμίας από την Πλεύση Ελευθερίας. Από την πλευρά του ΚΚΕ, όπως αναφέρει το documento, ο Θανάσης Παφίλης δεν πήρε θέση και άσκησε κριτική στην πρόσφατη συνταγματική τροποποίηση.

Παράλληλα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησαν αναβολή της συνεδρίασης, προκειμένου να κατατεθεί σχετική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, με το αίτημά τους να απορρίπτεται από τον Κώστα Τασούλα.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να βρει από τους «Σπαρτιάτες» τις δύο ψήφους που της λείπουν, καθώς δύο υψηλόβαθμα κοινοβουλευτικά στελέχη σημείωσαν ότι θα υπερψηφίσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης.

Το όλο θέμα ανακινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα από την κυβέρνηση, καθώς, αύριο αναμένεται η ΑΔΑΕ να ανακοινώσει πρόστιμο 100.000 ευρώ προς την ΕΥΠ, επειδή δεν συνεργάστηκε για τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να στραφεί ευθέως κατά του προέδρου, Χρήστου Ράμμου, του οποίο η θητεία δεν έχει λήξει και επιλέγει να αντικαταστήσει τα υπόλοιπα μέλη, των οποίων η θητεία έχει λήξει.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο διευθυντής της ΑΔΑΕ εξετάζει την υποβολή παραίτησης, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, γεγονός που αποτελεί ξεκάθαρα εξαναγκασμό σε παραίτηση, καθώς ο ρόλος του αναμένεται ουσιαστικά να υποβαθμιστεί.

Η πρόταση του Μαξίμου για τα νέα μέλη είναι:

Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Παλιάτσος
Οι Κωνσταντίνος Οικονόμου, Δημοσθένης Ασημακόπουλος, Σταύρος Κωστόπουλος, Παναγιώτης Τρακάδας, Χαράλαμπος Τσιλιώτης ως τακτικά μέλη της Αρχής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: