28.9.23

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους γαλάζιους βουλευτές...


Την ώρα που η κεντρική Ελλάδα δοκιμάζεται εκ νέου από τα ακραία καιρικά φαινόμενα -μαζί της και ο κρατικός μηχανισμός,... ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να επαναφέρει στην ατζέντα τις «τολμηρές αλλαγές» και τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί προεκλογικά η ΝΔ, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσω παρεμβάσεων στην καθημερινότητα τους.   

Το ανέπτυξε ευρέως στην ΔΕΘ πριν από δέκα μέρες, το περιέγραψε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο και θα το επαναλάβει και σήμερα στους γαλάζιους βουλευτές, στο πλαίσιο σύγκλισης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

«Ξέρουμε ότι, εκ των πραγμάτων, αναλώνουμε αρκετό χρόνο στη διαχείριση των κρίσεων. Αυτό είναι πια μία πραγματικότητα η οποία έχω την εντύπωση ότι θα μάς συνοδεύει διαρκώς, αλλά δεν μπορεί να ακυρώνει τον κύριο πυρήνα του λόγου για τον οποίο μάς εξέλεξαν οι πολίτες και μάς έδωσαν αυτό το πολύ υψηλό ποσοστό», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός ενώπιον των υπουργών του.

Πρωταρχικός σκοπός της κυβέρνησης, όπως λένε σε όλους τους τόνους στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι η επιτάχυνση των πρωτοβουλιών που έχουν αποφασιστεί να γίνουν, με έμφαση στα νομοσχέδια τα οποία έρχονται άμεσα στη Βουλή και αφορούν τομείς, όπως η υγεία, η δικαιοσύνη και η λειτουργία του κράτους.

Υπό το πρίσμα αυτό, στην εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος παρουσίασε τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου για το επόμενο διάστημα, τα κρίσιμα ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, 78 ρυθμιστικές παρεμβάσεις (34 νόμους και 44 πράξεις δευτερογενούς νομοθεσίας) καθώς και 94 εμβληματικές πολιτικές, δράσεις και έργα που αφορούν το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Με φόντο τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει σήμερα από τα μέλη της Κ.Ο. να σταθούν δίπλα στους υποψηφίους περιφερειάρχες που στηρίζει η ΝΔ, προκειμένου και αυτή η εκλογική μάχη να είναι κερδοφόρα.

Μείζονα ζητήματα
Παράλληλα, θα προσδιορίσει τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης και το κομβικό ρόλο των 158 γαλάζιων βουλευτών για την υλοποίησή τους, καλώντας τους να βγουν στον κόσμο, να αφουγκραστούν τα προβλήματά του και να εξηγήσουν τις θέσεις της παράταξης για όλα τα μείζονα ζητήματα.   

«Μόνο μέλημά μας ο πολίτης και τα προβλήματά του», λένε στο πρωθυπουργικό περιβάλλον και αποδίδουν σε αυτό την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην αναφερθεί καθόλου, κατά τη χθεσινή του παρέμβαση, στον ΣΥΡΙΖΑ και το νέο αρχηγό του.

Αυτό, πάντως, δεν συνέβη και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος έβαλε τόσο κατά του ΠΑΣΟΚ όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ. Όπως δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο κ. Μαρινάκης, απαντώντας στα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, η θητεία των μελών της συγκεκριμένης ανεξάρτητης αρχής έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο και αυτά θα πρέπει να αντικατασταθούν. Άλλωστε, λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, η ΑΔΑΕ δεν είναι η μόνη ανεξάρτητη αρχή που έχει λήξει η θητεία των μελών της, ώστε να δρομολογηθεί η αντικατάστασή τους. Το ίδιο συμβαίνει και με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που από τον Νοέμβριο του 2022 έχει λήξει η θητεία του Προέδρου και έξι μελών του, καθώς και του Συνήγορου του Πολίτη η θητεία του οποίου έληξε τον Ιούλιο του 2022. 

Όπως σημειώνουν στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Βουλής, τηρώντας κατά γράμμα όλες τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες, ενημέρωσε ήδη από την περασμένη Πέμπτη τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ότι ξεκινά η διαδικασία αντικατάστασης μελών των Ανεξάρτητων Αρχών. Την επομένη ημέρα της ανακοίνωσης του προέδρου της Βουλής στη Διάσκεψη,  ο Πρόεδρος της Αρχής ανακοίνωσε την σύγκλιση της  ολομέλειάς της με θέμα την επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ για τις υποκλοπές...

Φίλιππος Πανταζής

euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: