28.9.23

Να ξεμπερδεύει με Ράμμο και σκάνδαλο υποκλοπών...


Σήμερα στις 15.00 το μεσημέρι στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στοχεύει η κυβέρνηση να «ξεμπερδεύει» με την ΑΔΑΕ, τον πρόεδρό της Χρήστο Ράμμο αλλά και συνολικά το Σκάνδαλο των Υποκλοπών για το οποίο έναν χρόνο μετά το ξέσπασμά του δεν υπάρχουν επαρκής απαντήσεις. 

Στο κοινοβουλευτικό αυτό όργανο θα... αναζητήσει την απαραίτητη πλειοψηφία των 3/5 προκειμένου να αντικαταστήσει τα μέλη της διοίκησης της Ανεξάρτητης Αρχής που έχει λήξει η θητεία τους. Γεγονός που πιθανότατα θα αλλάξει τις ισορροπίες στην ΑΔΑΕ και δεν αποκλείεται να οδηγήσει τον Χρήστο Ράμμο σε παραίτηση. 

Αυτά ενώ το βασικό θύμα παρακολούθησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλε χθες από την Βουλή την κυβέρνηση ως «επικίνδυνη» τονίζοντας πως με τις πρακτικές της εκθέτει διεθνώς την χώρα.

Η κυβέρνηση

Παρά το γεγονός πως στην συνεδρίασή της την ερχόμενη Παρασκευή η ΑΔΑΕ επρόκειτο να συζητήσει την επιβολή προστίμου 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ για την απροθυμία της να προσκομίσει στην Αρχή τα στοιχεία με το αιτιολογικό της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη η κυβέρνηση επέμεινε, μέσω του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ότι απλά ακολουθείται η τυπική διαδικασία. 

Όπως επισήμανε ο υπουργός «έχουμε αφήσει μέλη με ληγμένη θητεία πάνω από έναν χρόνο» υποστήριξε οπότε πρέπει «να ξεκινήσουμε κάποια στιγμή την προβλεπόμενη διαδικασία για την εκλογή των νέων μελών». 

Σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος της Βουλής είχε προειδοποιήσει για την πρωτοβουλία αυτή. Μάλιστα άφησε υπονοούμενα για τον Νίκο Ανδρουλάκη αναρωτώμενος πως γνωρίζει ότι η αρχή επρόκειτο να επιβάλλει πρόστιμο.

Η απάντηση της Χ.Τρικούπη

Από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη ο το κυβερνητικό αυτό υπονοούμενο απαντάται με ευθύ τρόπο, αφού επισημαίνουν ότι χθες το μεσημέρι, πριν ο Νίκος Ανδρουλάκης προσέλθει στην Βουλή, υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν την συγκεκριμένη πληροφορία. Άρα δεν πρόκειται για κάποια «ιδιαίτερη» πληροφόρηση που είχε  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Παράλληλα όμως στελέχη του κόμματος εξέφραζαν ερωτήματα σχετικά με το γιατί η κυβέρνηση επιλέγει την συγκεκριμένη συγκυρία για να κάνει την κίνηση αυτή, πέραν του προφανούς στόχου να αποφευχθεί το πρόστιμο στην ΕΥΠ. 

Σημείωναν μάλιστα ότι εκ των πραγμάτων και με δεδομένες τις θέσεις των περισσότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) προκύπτει πως η Ν.Δ θα επιτύχει την πλειοψηφία των 3/5 με κάποιο από τα κόμματα της ακροδεξιάς. Με βάση αυτό σχολίαζαν ότι προφανώς η κυβέρνηση δεν ενοχλείται από την ακροδεξιά προκειμένου να προωθήσει τις μεθοδεύσεις της...

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: