28.9.23

Άγνοια για την παρακολούθηση δηλώνει ο Γεωργιάδης...


...αρνείται τα περί «δωροδοκίας»...
Ότι δεν έχει δεχθεί καμιά δωροδοκία απ' τη Huawei και ότι δεν γνώριζε τίποτα περί έμμεσης παρακολούθησής του απ' τις λιθουανικές μυστικές υπηρεσίες δήλωσε στο Documento ο Άδωνης Γεωργιάδης, μετά το σημερινό δημοσίευμα των Νέων που αναφέρεται σε επικείμενες σχετικές αποκαλύψεις απ' τους New York Times...

Ο υπουργός, ο οποίος εμπλέκεται στο δημοσίευμα του ομίλου Μαρινάκη σχετικά με τρία λάπτοπ και ένα ρολόι την περίοδο που ήταν στο υπουργείο Ανάπτυξης, απαντά στο Documento ότι τα έχει αγοράσει και διαθέτει τις αποδείξεις, ενώ για το ζήτημα της έμμεσης παρακολούθησης σχολίασε πως αν έχει γίνει είναι παράνομη. 

«Εγώ δεν ξέρω τίποτα από όλα αυτά. Εγώ, τα διάβασα στα «Νέα». Εδέχθη μερικά ερωτήματα από έναν συνεργάτη των New York Times για το αν η Huawei μου είχε χαρίσει δύο κινητά τηλέφωνα το 2020» δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης σε ερώτηση για κενό ασφαλείας τη στιγμή που υπουργός μαθαίνει από μια εφημερίδα ότι παρακολουθήθηκε από ξένες μυστικές υπηρεσίες.


Ερωτηθείς αν τον  απασχόλησαν είπε πως «μα δεν παρακολουθούσαν εμένα. Απ΄ ό,τι κατάλαβα, έναν Κινέζο παρακολουθούσαν… Ακριβώς, μέσω τρίτων έγινε η παρακολούθηση…

Αν έχει γίνει, είναι παράνομο. Δεν το πήρα και πολύ στα σοβαρά γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος Έλληνας που να πιστεύει στ΄ αλήθεια ότι υπάρχει υπουργός που θα δωροδοκείτο με δύο κινητά τηλέφωνα».

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι «η εταιρεία Huawei κατά την τετραετία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν πήρε όχι μόνο από εμένα, γενικά από το κράτος, σχεδόν τίποτα. Μηδέν». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: