29.9.23

Ο ευρωβουλευτής Κασσελάκης...


Μία πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία έφτασε στη στήλη, σύμφωνα με την οποία ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται εισηγήσεις να είναι υποψήφιος στις ερχόμενες ευρωεκλογές για τέσσερις πολιτικούς λόγους, που έχουν λογική:  πρώτον, οι... εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2027. 

Αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο ντεζαβαντάζ για τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς τα τέσσερα χρόνια είναι πολλά για να μην είναι εκλεγμένος και η Ν.Δ. θα του υπενθυμίζει με κάθε ευκαιρία ότι δεν έχει ψηφιστεί.
 
Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την ταχύτητα με την οποία θέλει να αποκτήσει εμπειρία ο ίδιος, καθώς η Ευρωβουλή είναι ένα καλό σχολείο. 

Ο τρίτος λόγος είναι πως στις Βρυξέλλες θα έχει ένα πεδίο να θέσει θέματα σε ένα γήπεδο που έως τώρα θεωρείται προνομιακό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ο τέταρτος λόγος είναι καθαρά… εκλογικός. Οι ευρωεκλογές αποτελούν το μεγαλύτερο ορόσημο για τον νέο πρόεδρο. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ μείνει στα ίδια ποσοστά –δεν συζητώ καν να πέσει– τότε η εσωκομματική αντιπολίτευση θα τον κατασπαράξει. Εάν όμως πατήσει το 20% τότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Και σε αυτή τη μάχη μπορεί να είναι μπροστάρης...

Θεωρείο / Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: