29.9.23

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη λόγω πλημμυρών...

  

Μια ισχυρή καταιγίδα σε ώρα αιχμής κατέκλυσε σήμερα τη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να κλείσουν τμήματα του μετρό, να πλημμυρίσουν δρόμοι και αυτοκινητόδρομοι και να σημειωθούν καθυστερήσεις πτήσεων προς το αεροδρόμιο LaGuardia.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κάλεσε... τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μείνουν στο σπίτι αν δεν υπάρχει ανάγκη να βγουν έξω. «Πρόκειται για μια επικίνδυνη, απειλητική για τη ζωή καταιγίδα», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό NY1. «Δώστε βάση σε αυτό για τις επόμενες 20 ώρες».

«Είναι κρίσιμο όλοι οι Νεοϋορκέζοι να λάβουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και να αποφύγουν τους πλημμυρισμένους δρόμους, που είναι μερικά από τα πιο επικίνδυνα μέρη κατά τη διάρκεια ξαφνικών πλημμυρών», είπε η κ. Χότσουλ.


Έως και 13 εκατοστά βροχής έπεσαν σε ορισμένες περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας και αναμένονταν έως και 18 εκατοστά ακόμα κατά τη διάρκεια της ημέρας, δήλωσε η κυβερνήτης.

Κάποιοι οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους σε μια σημαντική οδική αρτηρία κατά μήκος της ανατολικής πλευράς του Μανχάταν, καθώς η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα.


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση για ξαφνικές πλημμύρες για το Μανχάταν, το Μπρούκλιν και το Κουίνς, ενώ προειδοποιήσεις εκδόθηκαν και για το Μπρονξ, το Στάτεν Άιλαντ και το Τζέρσεϊ Σίτι.

Ο φετινός Σεπτέμβριος είναι ο δεύτερος πιο βροχερός Σεπτέμβριος στην ιστορία της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: