29.9.23

Η δημαρχάρα...

«Θα ξαναφτιάξουμε πιο ανθεκτικές τις υποδομές» δήλωνε ο πρωθυπουργός από τον Βόλο, παρουσία του εκλεκτού του Αχιλλέα Μπέου, μετά τις καταστροφές από την κακοκαιρία «Daniel». Σε είκοσι μέρες αποδείχθηκε ότι όλα ήταν ψέματα. Όχι μόνο δεν κατάφεραν να επουλώσουν τις πληγές, αλλά άφησαν και πάλι ανοχύρωτη την περιοχή, σαν να θέλει πολλή σοφία να ξέρεις ότι μετά το φθινόπωρο έρχεται ο χειμώνας, με τα έντονα ή μη φαινόμενα...

Η χθεσινή νεροποντή έπνιξε τις υποσχέσεις του δήμαρχου με τα βιντεάκια και τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, που διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Η «δημαρχάρα», κατά Μητσοτάκη, χρίστηκε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ο συντονιστής της αναγέννησης της πόλης που... κατέστρεψε. Ο παράγοντας που αποδείχθηκε ανίκανος, αλλά και επικίνδυνος, έχει και πάλι τις ευλογίες του Μαξίμου.


Οι δρόμοι έγιναν και πάλι ποτάμια, αφού δεν είχε καθαριστεί το δίκτυο αποχέτευσης μετά την προηγούμενη νεροποντή. Και πάλι περιουσίες καταστράφηκαν, ενώ το ρεύμα κόπηκε και το νερό παραμένει επικίνδυνο.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας (που εμφανίστηκε) αλλά και ο περιφερειάρχης έχουν ευθύνες -πέραν των υπολοίπων-, καθώς δεν υπολόγισαν ότι το κακό μπορεί να επαναληφθεί ανά πάσα στιγμή.

Όλοι αυτοί που παίζουν ανενδοίαστα με τις τύχες των ανθρώπων ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν και να βρουν την απάντηση στην κάλπη των εκλογών . Γιατί οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Δεν φταίει το κακό το ριζικό μας.

H AΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: