30.9.23

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας το «λουκέτο» στο ΟΑΚΑ...



Αυτοψία στο στέγαστρο Καλατράβα (BINTEO)...
Σαν κεραυνός εν αιθρία έγινε γνωστή η είδηση ότι εντοπίστηκε πρόβλημα στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να ανασταλεί κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην Καλογρέζα. 

Τώρα –και... αφού προηγήθηκαν αντιδράσεις αλλά και εύλογες απορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος– έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας θα ερευνηθεί μεταξύ άλλων και σε βάθος 5ετίας:


ποιες ήταν οι εισηγήσεις του κατασκευαστή για τη συντήρηση κι αν τηρήθηκαν
αν υπήρχαν εισηγήσεις άλλων οργάνων για περιοδική συντήρηση κι αν ναι σε ποιους είχαν υποβληθεί και ποια ήταν η κατάληξή τους
γιατί έγινε η μελέτη που έδειξε τώρα το πρόβλημα στατικότητας και με ποια αφορμή ξεκίνησε αυτή
Την προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νικόλαος Μαργαρίτης και τα διερευνώμενα αδικήματα είναι μεταξύ άλλων, έκθεση σε κίνδυνο και παραβίαση κανόνων οικοδομικής ασφάλειας.

Αντιδράσεις και «εξηγήσεις»

Σημειώνεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες, το ΟΑΚΑ φιλοξένησε ευρωπαϊκό αγώνα του Παναθηναϊκού με χιλιάδες θεατές να βρίσκονται στο γήπεδο, ενώ το βράδυ της Παρασκευής εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, όπου διεξάγονταν οι πανελλήνιοι διασυλλογικοί αγώνες μπριτζ, καθώς οι –πάνω από 1.000 συμμετέχοντες– κλήθηκαν διά μεγαφώνων να εκκενώσουν τον χώρο και να απομακρυνθούν.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία εξέλιξη που βάζει «φωτιά» στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, όσον αφορά στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια, καθώς το ΟΑΚΑ αποτελεί το «σπίτι» του στους ομίλους του Europa League. Επόμενη ευρωπαϊκή εντός έδρας υποχρέωση των «πράσινων» είναι στις 26/10 απέναντι στη Ρεν, για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης, ενώ στην 6η και τελευταία αγωνιστική (14/12) υποδέχεται τη Μακάμπι Χάιφα. Αν φυσικά δεν έχει ανάψει το «πράσινο φως» για τη χρησιμοποίηση του κεντρικού σταδίου, τότε «τριφύλλι» θα υποχρεωθεί να αναζητήσει άλλη έδρα για τις ευρωπαϊκές «μάχες» του.

Ήδη, οι «πράσινοι» εξέδωσαν ανακοίνωση με αιχμές, ενώ αναμένεται να αιτηθούν προς την UEFA να ανάψει το «πράσινο φως» τη διεξαγωγή των δύο ευρωπαϊκών αγώνων τους στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης επιχείρησε να κατευνάσεις την αντιδράσεις, χωρίς ωστόσο να δίνει ξεκάθαρες εξηγήσεις ούτε να διευκρινίζει πότε θα δοθεί ξανά προς χρήση το αθλητικό κέντρο που εξυπηρετεί πολλές διοργανώσεις και φιλοξενεί πολλά αθλητικά σωματεία. Από κοντά κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος αρνήθηκε πως υπήρξε «κάποια ολιγωρία από την κυβέρνηση» στο συγκεκριμένο ζήτημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: