29.9.23

Οι «προεδρικοί» δείχνουν την πόρτα της εξόδου...


Τις υποψίες ότι η νέα «προεδρική φρουρά» του ΣΥΡΙΖΑ «δείχνει την πόρτα της εξόδου» στους αντιδρώντες ενισχύουν παρεμβάσεις στελεχών... που βρίσκονται κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη, παρότι συνομιλητές του λένε ότι δεν έχει κανέναν σχεδιασμό διάσπασης και πως δεν παίζει «blamegame» με κανέναν.

Ασφαλώς, όλα τούτα αποδεικνύονται στην πραγματική ζωή. Όμως, είναι σαφές ότι με συνεχιζόμενες παρεμβάσεις στελεχών όπως ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Βούτσης, η ενόχληση στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου είναι μεγάλη. Στον αντίποδα, λοιπόν, ακραιφνείς προεδρικοί απαντούν, εμμέσως πλην σαφώς, πως όποιος δεν αναγνωρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη ως πρόεδρο, τότε μπορεί να... φύγει. «Όποιος δεν θέλει να κάτσει στην άκρη», έχει διαμηνύσει ήδη από την επομένη της εκλογικής νίκης Κασσελάκη ο ναύαρχος Αποστολάκης, ο οποίος βγήκε φωτογραφία με τον Πάνο Καμμένο και μετά ο Καμμένος μιλούσε για «καταπολέμηση τρωκτικών». Βεβαίως, στην ανάρτησή του αναφερόταν στη σχετική διαδικασία που ακολουθείται στα πλοία, όμως όλοι κατάλαβαν τη μεταφορική χρήση του λόγου και για... ποιον φορέα χτυπούσε η καμπάνα.

Σκληρά μηνύματα

«Κάποια λίγα στελέχη μπορεί να θεωρούν ότι δεν τούς χωράει αυτό το εγχείρημα. Αν αυτό δεν τούς αφορά, πιστεύω θα επιλέξουν οι ίδιοι να φύγουν από αυτό, ανέφερε ο βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς, που ανήκει πλέον στον σκληρό πυρήνα των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ επίσης ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί ήταν και η επίθεση του Παύλου Πολάκη στον, αποχωρήσαντα από τον ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρη Γεροτζιάφα. Ο Πολάκης, με ονομαστική ανάρτηση κατά του αιματολόγου και καθηγητή στη Σορβόνη και γράφοντας σε β’ πληθυντικό, υπενθύμισε στον καθηγητή ότι «ήρθε στο think tank, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ» και τον κατηγόρησε ότι «στην καταστροφή διαχείριση της πανδημίας από τη ΝΔ συνέβαλαν και κάποιοι όπως εσύ, που με αριστερό ένδυμα νομιμοποίησαν Τσιόδρες, Μαγιορκίνηδες και Βασιλακόπουλους, όπως και τον Μητσοτάκη». Σημειωτέον ότι είχε προηγηθεί, μέσω ΣΚΑΪ, η Δώρα Αυγέρη, η οποία είχε επισημάνει, μιλώντας για την παρέμβαση του Νίκου Φίλη, ότι «θα έπρεπε να δίνει το καλό παράδειγμα, να είναι ο σοφός Νέστωρ της πολιτικής».

Ο δρόμος προς το Συνέδριο

Με αυτό το δεδομένο, αλλά και με την προοπτική το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να μετατεθεί κάποιους μήνες –κάτι που αποτελεί σταθερή επιδίωξη της νέας ηγεσίας του κόμματος- το κύριο ερώτημα είναι κατά πόσον για αρκετούς μήνες ακόμη η κάθε πλευρά θα «ανεχθεί» την άλλη. Αν, δηλαδή, ο Στέφανος Κασσελάκης θα συνεχίσει να κλείνει τα μάτια σε άγριες προσωπικές επιθέσεις υποστηρικτών της Έφης Αχτσιόγλου –ή, ακριβέστερα, στελεχών της «Ομπρέλας» και των «53»...- σε βάρος του ή αν οι αμφισβητίες θα αντέξουν να παραμείνουν εντός έως ότου ανοίξουν οι πύλες του Συνεδρίου. Όλα τούτα, βεβαίως, ενόσω οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά πήρε τα πάνω του με την αλλαγή ηγεσίας, αλλά και με τον κίνδυνο περαιτέρω συρρίκνωσης και δημοσκοπικής καθίζησης να επικρέμαται επί των κεφαλών όλων στην Κουμουνδούρου, αν η εσωστρέφεια εκφυλιστεί σε ανοιχτό εμφύλιο πόλεμο...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: