29.9.23

«Καρφώνει» Άδωνη...


Η Άρτεμις Σίφορντ, πρώην μάνατζερ πολιτικής κυβερνοασφάλειας του Facebook, επιβεβαιωμένος στόχος παρακολούθησης από... την ΕΥΠ -όπως είχε αποκαλύψει το Documento- «καρφώνει» τον Άδωνη Γεωργιάδη με αφορμή το δημοσίευμα των New York Times, όπου αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι ο υπουργός Εργασίας έλαβε δώρα που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από την κινεζική εταιρεία Huawei ώστε να τη βοηθήσει να αποφύγει αμερικανικές κυρώσεις και να έχει θετική παρουσία στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η Άρτεμις Σίφορντ παρέθεσε δύο αποσπάσματα από το ρεπορτάζ των NY Times τα οποία αφορούν τον υπουργό Εργασίας, σχολιάζοντας σκωπτικά: «Έλα Άδωνη, μπορείς και καλύτερα».

Oι ΝΥΤ σημειώνουν ότι «οι υπάλληλοι της Huawei συζήτησαν την παροχή gadgets σε ανώτερο υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης και τον γιο του, την παροχή συσκευών σε αξιωματούχους της αστυνομίας και της μετανάστευσης και την οργάνωση μεταφορών για τις ελληνικές ρυθμιστικές αρχές κατά τη διάρκεια συνεδρίου του κλάδου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 2021». Ωστόσο, τα μηνύματα δεν ανέφεραν εάν τα δώρα παραδόθηκαν τελικά ή εάν υπογράφηκαν συμφωνίες για έργα προτεραιότητας.

Με δήλωσή του στο documentonews.gr την Πέμπτη, ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε ως παράνομη την έμμεση παρακολούθησή του από τις λιθουανικές μυστικές υπηρεσίες. Σημείωσε δε ότι  η Huawei δεν υπέγραψε καμία σύμβαση επί ημερών του στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ υπογραμμίζει πως έχει τις αποδείξεις λιανικής πώλησης για τα κινητά τηλέφωνα, τα οποία ερμηνεύθηκαν ως προϊόν δωροδοκίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Documento είχε αποκαλύψει τον Μάρτιο του 2023 ότι η αμερικανίδα πρώην μάνατζερ κυβερνοασφάλειας του Facebook και μέλος του ευρωπαϊκού κέντρου του think tank Atlantic Council, βρέθηκε εκτός από το στόχαστρο του Predator και σε αυτό της ΕΥΠ, όπως προέκυψε από σχετικό έλεγχο της ΑΔΑΕ στον οποίο προσέφυγε.

Τις αποκαλύψεις του Documento είχε επιβεβαιώσει σχετικό ρεπορτάζ των New York Times, κάνοντας επίσης εκτενή αναφορά και στις πολιτικές διαστάσεις της υπόθεσης των υποκλοπών...

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: