29.9.23

Ένταση διαρκείας στον ΣΥΡΙΖΑ...


Θα παραμείνει – όπως όλα δείχνουν- για σημαντικό χρονικό διάστημα το κλίμα έντασης και πόλωσης στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κυοφορεί εξελίξεις. Αυτά ενώ άγνωστο παραμένει το πότε τελικά θα διεξαχθεί το Έκτακτο Συνέδριο, ενώ ήδη φαίνεται να έχουν προγραμματιστεί συνεδριάσεις οργάνων στις οποίες αναμένεται να... εκφραστούν οι μετεκλογικές διαφωνίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Αυτά ενώ δύο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας καταγράφουν την αίσθηση της κοινής γνώμης πως στον ΣΥΡΙΖΑ επίκειται διάσπαση.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του κόμματος, και όχι με επίσημη ανακοίνωσή του, την ερχόμενη Πέμπτη 5 Οκτωβρίου αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά η κοινοβουλευτική του ομάδα. 

Στην συνεδρίαση που προφανώς θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν οι κοινοβουλευτικοί τομείς εργασίας  της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως και ποιοι τους αναλαμβάνουν. Με τις πληροφορίες να επιμένουν πώς επιτελικό ρόλο θα έχει ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολλάκης.

Επίσης η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος έχει οριστεί για την Κυριακή 22 Οκτωβρίου. Στην συνεδρίαση του οργάνου πιθανότατα θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, αφού όπως επισήμανε σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη ο Στέφανος Κασσελάκης εκεί θα ξεκαθαριστεί το πότε θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του κόμματος. 

Στην ίδια συνέντευξη ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για την ανάγκη ενότητας του κόμματος προσδιορίζοντας πως ο ίδιος αισθάνεται «αριστερός». Ενώ συνολικά κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους.

Ειδικά για τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι είναι σεβαστές προσθέτοντας παράλληλα ότι «τα όργανα έχουν τεράστιο ρόλο να παίξουν, αλλά θα πρέπει να διευκολύνουν την παραγωγή πολιτικής από τη βάση». Νωρίτερα είχε επισημάνει πως «η παραγωγή πολιτικής πρέπει να γίνεται από τα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την κοινωνία».

Ερώτημα αποτελεί αν πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα προηγηθεί – όπως έως τώρα συνηθίζονταν- συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Θέμα που, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τεθεί ως αίτημα από στελέχη του κόμματος.

Υπέρ της διεξαγωγής συνεδρίου «σύντομα αλλά όχι βιαστικά» όπως χαρακτηριστικά είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, εμφανίστηκε ο Διονύσης Τεμπονέρας. Ο γνωστός εργατολόγος επισήμανε ότι συντάσσεται με την νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως η συνεδριακή διαδικασία πρέπει να είναι αναλυτική και να αποσαφηνίσει μέσα από πολιτική συζήτηση την περεταίρω πορεία του κόμματος με δεδομένο πως υπάρχουν ιδεολογικές διαφωνίες. 

Επίσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την θέση του γραμματέα του κόμματος εφόσον γίνει αποδεκτή η πρότασή του ο γραμματέας να εκλέγεται από το συνέδριο και ως εκ τούτου να είναι «πρόσωπο με αυξημένη νομιμοποίηση»...

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: