29.9.23

Νέο μίνι ρατσιστικό παραλήρημα Πλεύρη...


...με αφορμή τα περί νομιμοποίησης μεταναστών...
Νέο μίνι ρατσιστικό παραλήρημα από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος δεν έκρυψε την χαρά του για το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «άδειασε»  τους υπουργούς Καιρίδη και Αυγενάκη.

Χθες, μετά την... συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την Τρίτη, όπου, όπως φαίνεται, συζητήθηκε έντονα το θέμα για τη νομιμοποίηση μεταναστών, ο Παύλος Μαρινάκης παραδέχτηκε ότι «υπάρχει μία πραγματικότητα της ανάγκης περισσότερων εργατικών χεριών» αλλά υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «κάνει μια συνολική πολιτική γι' αυτό, που δεν είναι στις προθέσεις της οι ελληνοποιήσεις».


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζήτημα έφερε αναταράξεις εντός Ν.Δ. και διαμαρτυρίες από υψηλόβαθμα στελέχη, μεταξύ των οποίων πολύ πιθανόν ο κ. Πλεύρης, που έγραψε σήμερα σε ανάρτησή του πως η «μεταναστευτική μας πολιτική είναι η προστασία των συνόρων, η μείωση των ροών, η δημόσια ασφάλεια και η πάταξη των διακινητών. Για όσους μπαίνουν παράνομα η δυνατότητα είναι μια: η επιστροφή. Η λαθρομετανάστευση είναι ΤΟ πρόβλημα και δε μπορεί να αποτελέσει λύση για κανένα πρόβλημα».

Η ξενοφοβική ρητορική του βουλευτή απηχεί την μεγάλη υποκρισία του κυβερνώντος κόμματος, που ενώ γνωρίζει την μεγάλη ζήτηση για μετανάστες εργάτες επιμένει σε ακροδεξιές κορώνες για ένα ζήτημα που αποτελεί «καυτή πατάτα» από την προηγούμενη θητεία της Ν.Δ.
 
Προηγήθηκε η αποκάλυψη του υπουργού Εργατικής Ανάπτυξης περί νομοθετικού σχεδίου για εργασία μεταναστών χωρίς χαρτιά στη χώρα με την «επισήμανση» ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να εξετάσει τις νόμιμες αιτήσεις μεταναστών στις ελληνικές πρεσβείες, ενώ ακολούθησε προχθές η δήλωση του αρμόδιου υπουργού, Δημήτρη Καιρίδη, ότι οι μετανάστες θα μπορούσαν να «αξιοποιηθούν» και στον τομέα του τουρισμού και των κατασκευών.

Λ.Κ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: