28.9.23

Η «καμένη» ονομασία του Alpha, ο πολύ καλός Σούλτας...


...και το φιλόδοξο Talk Radio...

Στις 2 του Οκτώβρη, την ερχόμενη Δευτέρα, στα ερτζιανά θα ακούγεται μια νέα ονομασία σε παλιά –και ταλαιπωρημένη– συχνότητα. Ο Alpha 98.9 μετονομάζεται σε Talk Radio 98.9, προφανώς για να ξεφύγει από ένα όνομα που παρά τις... προσπάθειες των τελευταίων χρόνων δεν απέκτησε τη δυναμική που διατηρεί στην επιτυχημένη τηλεοπτική εκδοχή του. 

Το ραδιόφωνο του Alpha δεν είχε στην πολυετή διαδρομή του καμιά σχέση, από πλευράς απήχησης, με την τηλεόραση του Alpha. Επί εποχής Κοντομηνά υπήρξαν περίοδοι που το πρόγραμμα παραγεμιζόταν με πολύωρα μουσικά προγράμματα και με ελάχιστους ραδιοφωνικούς παραγωγούς που κρατούσαν εκπομπές χωρίς ενδιαφέρον, λες και ήταν μόνο για να γεμίζουν τις ώρες του προγράμματος. 

Έτσι ο τίτλος του Alpha απαξιώθηκε, κάηκε. Και όταν έγινε μια αξιόλογη προσπάθεια –με χαμηλό πάντως προϋπολογισμό– να αναταχθεί υπό τη διεύθυνση του Τάκη Χατζή, το προσδοκώμενο αποτέλεσμα δεν ήρθε, αν και υπήρχαν εκπομπές και παραγωγοί με ενδιαφέρον. Έτσι ο «καμένος» τίτλος εγκαταλείπεται και αναζητείται η ανάκαμψη με μία νέο και άφθαρτη ονομασία. 

Θα πετύχει η ραδιοφωνική ανακατεύθυνση; Θα το δείξει ο χρόνος, ποιος άλλος; Σημασία έχει η στελέχωση, το πρόγραμμα, η πλαισίωση με άξιους συνεργάτες και όχι η απώλεια αυτών που έδιναν κάτι ξεχωριστό στην προηγούμενη μορφή. 

Όπως η αποχώρηση του Δημήτρη Σούλτα, λόγου χάρη, που είχε μια ιδιαιτέρως ευχάριστη και ποιοτική εκπομπή, με λεπτό χιούμορ, δηκτικό πολιτικό σχόλιο και τελείως διαφορετικό ύφος με ανάλογες εκπομπές άλλων σταθμών που έχουν ή είχαν, πολλή φωνή, πολύ χάχανο και πολλές χοντράδες. 

Την προπερασμένη περίοδο ο Σούλτας έβγαινε τις μεσημβρινές ώρες, την προηγούμενη μάλλον υποβαθμίστηκε καθώς τοποθετήθηκε στη βραδινή ζώνη και στη φετινή αποχωρεί…

Το Talk Radio καλείται να βελτιώσει το ποσοστό ακροαματικότητας του Alpha που στις μετρήσεις τού Σεπτεμβρίου, όπως τις βρίσκουμε στο e-tetradio, ήταν στην 6η θέση των ενημερωτικών σταθμών με μόλις 1,4%, όντας κάτω από τον Σκάι (9,9%), τον  Real (7,1%), τα Παραπολιτικά (3%), το Στο Κόκκινο (2,6%), και το Πρώτο Πρόγραμμα (1,5%)...

hardog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: