30.9.23

Ο «καταλληλότερος» που (ΔΕΝ) είναι εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας...

 
Η τραμπούκικη συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου, η υποκριτική στάση της «γαλάζιας» παράταξης, οι υπεκφυγές και η ανάθεση του γενικού συντονισμού για την αποκατάσταση των ζημιών από τη δεύτερη αλλεπάλληλη θεομηνία.
Οάνθρωπος που υποσχόταν ότι θα κάνει τον Βόλο να μοιάζει με Μονακό έστρεψε πάνω όλα τα φώτα της δημοσιότητας τραμπουκίζοντας πλημμυροπαθή πολίτη και όπως ήταν αναμενόμενο τα σφοδρά πυρά των πολιτικών του αντιπάλων.

Ο λόγος για τον Αχιλλέα Μπέο που χτύπησε (on camera) νεαρό άνδρα στην περιοχή Άλλη Μεριά ενώ διαμαρτυρόταν με συμπολίτες του για το μπάζωμα ρέματος...

Αρχικά ο οργισμένος πολίτης, όπως φαίνεται στο βίντεο, εξύβρισε τον δήμαρχο. Ο Αχιλλέα Μπέος που δεν σηκώνει «μύγα στο σπαθί του» όχι μόνο δεν έδωσε τόπο στην οργή αλλά έφτασε στο σημείο να χειροδικήσει προκαλώντας αλγεινή εντύπωση με τη συμπεριφορά του.



Μπροστά στα μάτια άλλων πολιτών, αλλά και της αστυνομίας, που παρακολοθούσε αμέτοχη, χτύπησε στον πρόσωπο τον νεαρό άνδρα και απομακρυνόμενος έδωσε εντολή στην αστυνομία να συλλάβει τους διαμαρτυρόμενους για παρεμπόδιση έργου.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε ο Αχ. Μπέος όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη αλλά ζήτησε και τα ρέστα για το επεισόδιο. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: «Κυκλοφορεί, την τελευταία ώρα, ένα βίντεο που καταγράφει σκηνές έντασης μεταξύ εμού και αυτών που παρεμπόδισαν τις εργασίες στην Άλλη Μεριά. Αυτά προφανώς συμβαίνουν όταν έχεις να κοιμηθείς κοντά ενάν μήνα, όταν δουλεύεις ακατάπαυστα για να δώσεις λύσεις για τους συμπολίτες σου και αντιμετωπίζεις στημένες καταστάσεις (ενδεχομένως και αντιδράσεις από αγανακτισμένους πολίτες)».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Μπορώ να δεχτώ τις αντιδράσεις, αλλά όχι βέβαια τις προσωπικές ύβρεις του τύπου (άντε και γ….) και πολύ περισσότερο τις ύβρεις για τη μάνα μου. Σε τέτοιες συνθήκες αντιδρώ ως άνθρωπος, ακόμη και ακραία ενδεχομένως. Δυστυχώς, η λογική και η κατανόηση για το τι αντιμετωπίζουμε, δεν είναι αυτονόητα για όλους».

Τελικά, στη συνέχεια ο Αχιλλέας Μπέος δέχτηκε και τη συγγνώμη του ανθρώπου σε βάρος του οποίου χειροδίκησε.



Κασσελάκης για τον «εκλεκτό του Μητσοτάκη»

Το άγριο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον δήμαρχο Βόλου στάθηκε αφορμή για να ξεσπάσει πολιτική κόντρα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανο Κασσελάκη να κάνει μια αιχμηρή ανάρτηση. «Το μακρύ χέρι του Μπέου, του εκλεκτού του Κ. Μητσοτάκη στον Βόλο. Σήμερα έδειρε πολίτη. Χθες κατάβρεξε πολίτη. Καλώ τον Πρωθυπουργό να άρει τη στήριξή του και να ζητήσει αμέσως την αποχώρηση του Μπέου από την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας Βόλου. Άραγε εκπροσωπεί τον κόσμο του Κέντρου ένας πρωθυπουργός που σε τοπικό επίπεδο στηρίζεται σε Μπέους που “πνίγουν” τις πόλεις τους; Και που σε εθνικό επίπεδο στηρίζεται σε Βελόπουλους για να ελέγξει τη σύνθεση ανεξάρτητων αρχών; Την επόμενη Κυριακή έχουμε Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Δώστε μια πρώτη ανάσα στη χώρα» έγραψε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης οργισμένος από το θλιβερό συμβάν.


Φυσικά η Νέα Δημοκρατίας απάντησε άμεσα με ειρωνείες προς τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και μια υποκριτική διάψευση ότι στηρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την υποψηφιότητα του Αχιλλέα Μπέου στον Βόλο.

«Από τις Σπέτσες όπου βρίσκεται για "αποφόρτιση" ο κ. Κασσελάκης είπε να ασχοληθεί με τη ΝΔ και τον Βόλο συνεχίζοντας την παράδοση των ψεμάτων που μας έχει συνηθίσει το κόμμα του», απάντησε η ΝΔ στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προφανώς, γνωρίζει ή τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζει πως οι υποψηφιότητες τις οποίες ανακοίνωσε ότι στηρίζει η Νέα Δημοκρατία αφορούν τις περιφέρειες καθώς και τους 3 μεγάλους δήμους της χώρας και σε αυτές φυσικά δεν συμπεριλαμβάνεται ο κ. Μπέος. Ζητάει, δηλαδή, ο κ. Κασσελάκης την άρση της στήριξης σε μια υποψηφιότητα που δεν έχει δοθεί ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία. Φαίνεται ότι, εκτός από τη δική του εκδοχή μεταπολιτικής, ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί και τη μετα-αλήθεια! Σε κάθε περίπτωση, είναι αυτονόητη και δεδομένη η καταδίκη κάθε πράξης βίας κατά πολιτών», πρόσθεσε το κυβερνών κόμμα.


O... «γενικός συντονιστής»

Πράγματι, επισήμως ο κ. Μπέος μπορεί να μην πήρε χρίσμα της Ν.Δ. όμως είναι γνωστό ότι «γαλάζιοι» βουλευτές και τοπικά στελέχη τον στηρίζουν.

Την έμπρακτη στήριξη του στον Αχιλλέα Μπέο έδωσε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς όπως μαθαίνουμε από την ανακοίνωση του Δήμου Βόλου στην πρόσφατη σύσκεψη στο Βόλο, με τη συμμετοχή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Κλιματικής Αλλαγής Βασίλη Κικίλια και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο, προτάθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και αναλαμβάνει «το γενικό συντονισμό για την αποκατάσταση των ζημιών από τη δεύτερη αλλεπάλληλη θεομηνία, πλην των παρεμβάσεων σε χειμάρρους και ποτάμια που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, και την επαναφορά της πόλης στην κανονικότητα» καθώς «έχει πληρέστερη άποψη και γνώση της πόλης και των προβλημάτων της».

«Η ΝΔ, συνεχίζοντας την παράδοση των υπεκφυγών στις οποίες μας έχει συνηθίσει, αποφεύγει να καταδικάσει την τραμπούκικη συμπεριφορά του εκλεκτού της υποψηφίου δημάρχου στο Βόλο και να δηλώσει ρητά ότι δεν τον στηρίζει», αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, σε δήλωση της.


«Φαίνεται ότι τα ζεϊμπέκικα, εν μέσω καταστροφής, τους ενοχλούν, τα χαστούκια όμως όχι», σχολιάζει, για να προσθέσει πως «όσο κι αν προσπαθούν στη ΝΔ να αντιστρέψουν την πραγματικότητα, οι πολίτες γνωρίζουν ότι η υποψηφιότητα του Αχιλλέα Μπέου στηρίζεται από το κυβερνών κόμμα και ότι ο ίδιος διατηρεί αγαστές σχέσεις με την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Αναφέρει ότι επίσης γνωρίζουν καλά «ότι το χάος στο Βόλο από τις επαναλαμβανόμενες πλημμύρες και καταστροφές, φέρει σε μεγάλο βαθμό τη σφραγίδα των ‘γαλάζιων' πολιτικών στην αυτοδιοίκηση και το κράτος».

«Αντί να κάνει το "άσπρο-μαύρο" για λόγους ψηφοθηρίας, ο κ. Μητσοτάκης ας δηλώσει έστω και τώρα ότι αποσύρει τη στήριξη από τον τραμπούκο εκλεκτό του στο Βόλο», τονίζει η κ. Αυγέρη.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «με βάση την απόφαση αυτή και σε ό,τι αφορά τις εργασίες για τον καθαρισμό της πόλης και την αποκατάσταση των ζημιών όλες οι υπηρεσίες που μετέχουν στην δύσκολη αυτή επιχείρηση θα συντονίζονται αποκλειστικά και μόνο από τον κ. Μπέο».

Ενδεικτική της αποδοχής που χαίρει το πρόσωπο του Αχιλλέα Μπέου στο κυβερνών κόμμα είναι και δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο που απέδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη φράση «δεν υπάρχει καταλληλότερος από εσένα»!

Οι αναταράξεις συνεχίζονται

Σχόλιο για το θέμα της δήθεν μη στήριξης του δημάρχου Βόλου από τη Νέα Δημοκρατία, καταδεικνύοντας την κυβερνητική υποκρισία έκανε και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ο Θανάσης Γκλαβίνας, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, με αφορμή τις βιαιοπραγίες του Αχιλλέα Μπέου, σημείωσε:

«Πριν λίγες μέρες ο κ. Μητσοτάκης και μέλη της Κυβέρνησής του, φωτογραφίζονταν χαμογελαστοί στο Δημαρχείο Βόλου με τον Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο. Σήμερα βλέπουμε τον κ. Μπέο να προβαίνει σε πράξεις βίας εναντίον πολιτών και να μετέρχεται απαράδεκτων συμπεριφορών με χειροδικίες, ύβρεις και ρίψεις νερού. Την ώρα μάλιστα που ο Βόλος πλημμύρησε για δεύτερη φορά, το νερό παραμένει ακατάλληλο σε πολλές περιοχές, κατοικίες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα εδώ και μέρες και το οδικό δίκτυο έχει υποστεί τεράστιες ζημιές».



Και προσθέτει: «Την επόμενη Κυριακή οι πολίτες του Βόλου θα κληθούν να επιλέξουν τον Δήμαρχο της πόλης. Η Νέα Δημοκρατία, ο Πρωθυπουργός και τα στελέχη της δεν μπορούν να συνεχίσουν να κρύβονται πίσω από υπόγεια χρίσματα και δήθεν μη στηρίξεις, ενώ όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή. Ας κορνιζάρουν τις χαρούμενες φωτογραφίες με τον κ. Μπέο από το Δημαρχείο του Βόλου. Αυτά είναι τα παράσημά τους».

► Ερωτηθείς ο πρ. υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Σούρλας, για τις βιαιοπραγίες του δημάρχου Βόλου δήλωσε: «Τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες, είναι καταδικαστέες. Σε καμία περίπτωση δεν προσιδιάζουν με το αξίωμα του δημάρχου. Προσβάλλουν βάναυσα την ιστορία της πόλης μας, το πολιτιστικό επίπεδο και το ήθος των δημοτών».

Στράτος Ιωακείμ

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: