28.9.23

Επικίνδυνοι...


Την ώρα που στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ακούγονταν τα επιχειρήματα των έξι νεαρών Πορτογάλων που προσέφυγαν κατηγορώντας 32 κράτη γιατί δεν υλοποιούν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ο... Μητσοτάκης ενημέρωνε τους υπουργούς του ότι «εκ των πραγμάτων, αναλώνουμε (σ.σ.: κοινώς, ξοδεύουμε) αρκετό χρόνο στη διαχείριση των κρίσεων».

«Είναι πια μία πραγματικότητα η οποία έχω την εντύπωση ότι θα μας συνοδεύει διαρκώς» προειδοποιούσε ως ανέφελος παρατηρητής ακριβώς την ώρα που πλημμύριζαν ξανά στην Εύβοια -αυτή στην οποία ανακοίνωνε χθες το μεσημέρι ότι «εστιάζουμε πρωτίστως την προσοχή μας»-, ακριβώς την ώρα που στη Θεσσαλία ξαναπνίγονταν στον βούρκο και στη λάσπη, γιοφύρια έπεφταν και χωριά βρίσκονταν αποκλεισμένα, ακριβώς την ώρα που είχαν δοκιμαστεί γειτονιές στην Αττική, ενώ όλο και περισσότερα τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν προβλήματα.

«Θα ξαναπώ το αυτονόητο, ότι η πυκνότητα των επιθέσεων της κλιματικής κρίσης (σ.σ.: κομάντο είναι;) είναι κάτι το οποίο επιβάλλει πλέον να εντάξουμε την πολιτική προστασία και τα ζητήματα προσαρμογής στην κλιματική κρίση ως οριζόντια προτεραιότητα όλων των πολιτικών μας» συμπλήρωνε ο Μητσοτάκης, παραπέμποντας και πάλι στο μέλλον για «κάποιες ανακοινώσεις».

Ο Μητσοτάκης μιλά για υλοποίηση «του προγράμματός μας» ενώ ο Έβρος, η Θεσσαλία αλλά και η Ρόδος μετράνε ακόμα τις προηγούμενες πληγές τους και το μόνο που γίνεται είναι -στα πρότυπα της Ηλείας- να μοιράζουν λεφτά και σε μη πληγέντες ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών. Μιλά για πρόγραμμα από το οποίο το μόνο που είδαμε είναι οι ανεμογεννήτριες στον Έβρο, αυτές που, μετά τις βροντώδεις αποδοκιμασίες, αναγκάστηκε να αναστείλει ο Σκυλακάκης, διαψεύδοντας μάλιστα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Α, είδαμε και κάτι άλλο που παραπέμπει σε πρόγραμμα: τα επιχειρήματα της ελληνικής κυβέρνησης κατά της προσφυγής των νεαρών Πορτογάλων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στα οποία -αυτή η ίδια κυβέρνηση- ισχυρίζεται ότι «οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως έχουν μέχρι τώρα καταγραφεί, δεν φαίνεται να επηρεάζουν άμεσα την ανθρώπινη ζωή ή υγεία». Δεν είναι απλώς υποκριτές, είναι επικίνδυνοι...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: