24.3.23

Ανδρουλάκης - Λοβέρδος: Ένα επεισόδιο από τα… προσεχώς...


Η ευθεία αμφισβήτηση της στρατηγικής του Νίκου Ανδρουλάκη για τις εκλογές 2023 από τον Ανδρέα Λοβέρδο δεν ήταν κάτι που στη Χαριλάου Τρικούπη δεν περίμεναν. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο κ. Λοβέρδος διατηρεί αποστάσεις από την ηγεσία του κόμματος (αφότου έχασε τις εσωκομματικές εκλογές) και... ουσιαστικά περιμένει στη… γωνία τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Έτσι έγινε και χθες: Ο βουλευτής του διαφώνησε ανοικτά με την επιλογή της Χαριλάου Τρικούπη να μην πει ανοικτά ποιο πρόσωπο θα προτείνει για τη θέση του πρωθυπουργού σε περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας. «Όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα, για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως «όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα- για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες».

Στο ΠΑΣΟΚ δεν άφησαν τη θέση Λοβέρδου ασχολίαστη και ουσιαστικά τον κατηγόρησαν ότι υιοθετεί τις θέσεις στελεχών της κυβέρνησης, δηλαδή του Γιάννη Οικονόμου και του Άκη Σκέρτσου. Παρά το γεγονός, όμως, ότι η απάντηση ήταν σκληρή, δεν πήγαν ένα βήμα παραπέρα, που δεν θα ήταν άλλο από την διαγραφή. Εστάλη, ουσιαστικά, ένα μήνυμα προς τον «πράσινο» βουλευτή, ο οποίος με τη σειρά του επέλεξε να μην απαντήσει, για να μην ανοίξει ένα νέο κύκλο εσωκομματικής κόντρας.

Μάλιστα, μιλώντας στη Βουλή δεν είπε… κουβέντα, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική προς την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το δυστύχημα των Τεμπών. Υπενθυμίζεται ότι η διαρροή της Χαριλάου Τρικούπη ήταν η εξής: «Είναι πολιτικά παράδοξο ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γιάννη Οικονόμου και τον Άκη Σκέρτσο».

Σε κάθε περίπτωση, είναι εμφανής η απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές. Και δεν αποκλείεται να μεγαλώσει όσο οδεύουμε προς τις εκλογές ή ακόμα και μετά απ΄ αυτές.

Στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι ο κ. Λοβέρδος θα βρεθεί στην απέναντι όχθη, εάν διαφωνήσει με τις αποφάσεις Ανδρουλάκη είτε πρόκειται για μια συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα είτε για κάτι άλλο. Όμως αναγνωρίζουν ότι η διαγραφή του θα ήταν ένα ακόμη πλήγμα. Όπως και ο ίδιος ότι να βρει νέα πολιτική στέγη τόσο κοντά στις εκλογές θα είναι μια δύσκολη άσκηση. Το γεγονός ότι δεν σήκωσε εκ νέου το γάντι «έδειξε» πως δεν επιθυμεί την κλιμάκωση, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, αλλά στο μέλλον τα δεδομένα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικά…

Αλέξανδρος Διαμάντης

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: