31.3.23

Μαρινάκης ο καλλιεπής...


Θανάσης Καρτερός

«Όλα τα σκατά μαζεμένα» είπε ο Μαρινάκης για τους δημοσιογράφους και ξύπνησε από τη μυρωδιά ακόμα και η ΕΣΗΕΑ. Δεν διευκρίνισε... βέβαια ο καλλιεπής εφοπλιστής, παράγων του Ολυμπιακού και του δημόσιου βίου, γνωστός φιλάνθρωπος και ευλαβέστατος φίλος της Εκκλησίας και πάντων των αδικημένων (από τον ΣΥΡΙΖΑ) αν στο «όλα» συμπεριλαμβάνονται και οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ του. Διότι είναι και ιδιοκτήτης πολλών και μεγάλων ΜΜΕ ο Μαρινάκης - εκτός από ιδιοκτήτης όλων όσα προαναφέρθηκαν.

Πολλοί έχουν τη βεβαιότητα ότι στα «σκατά» περιλαμβάνονται και εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο Πρετεντέρης, για παράδειγμα, και ο Παπαχρήστος. Άλλοι, ανάμεσά τους και ο υπογραφόμενος συνεργάτης της ΑΥΓΗΣ, απορρίπτουν αυτή την εκδοχή. Δεν είναι δυνατόν ένα κανάλι όπως το Mega και μια εφημερίδα όπως Τα Νέα να τρέφουν τους τηλεθεατές και τους αναγνώστες τους με προϊόντα πέννας και λόγου στα οποία περιέχεται το έδεσμα Μαρινάκη. Να είναι παραγωγοί και διακινητές προϊόντων Αυγεία. Δεν γίνεται!

Οτι το είπε πάντως, το είπε. Και πίσω δεν το πήρε. Και εν συνεχεία αποκαλύφθηκε η πρακτική εφαρμογή της λέξης, όταν ο στενότερος συνεργάτης του, που ακόμα και σε παράστημα και γενειάδα θέλει να του μοιάζει, καπέλωσε τον πρόεδρο της ΕΠΟ με μια γυναικεία φούστα. Κίνηση εξόχως συμβολική, καθώς, ως γνωστόν, οι γυναίκες διακρίνονται για την έφεσή τους στις στημένες διαιτησίες. Ακόμα και με VAR. Ενώ, σε αντίθεση μ’ αυτές, ο Μαρινάκης και ο δημιουργικός του συνεργάτης είναι άντρες και το κέφι τους το κάνουν. Μάτσο και έντιμοι.

Κατόπιν τούτου, τα σκατά προσέλαβαν πολιτική διάσταση, καθώς ο καλλιεπής είναι στυλοβάτης της κυβερνήσεως και συνδαιτημόνας του Μητσοτάκη. Αν πλένει τα χέρια του πριν καθίσει στο τραπέζι, δεν είναι γνωστό. Εκείνο που είναι γνωστό είναι ότι ο Οικονόμου έκανε μια ντρίπλα Ντέλια όταν ρωτήθηκε για το συμβάν. Προφανώς υπάρχει γραμμή «τζιζ» από το Μαξίμου, να μην πιάνουν στο στόμα τους επί ματαίω το όνομα του Μαρινάκη. Ή ίσως και να σκέφτηκε φρονίμως ο Οικονόμου: «Τρελός είμαι να μπλέξω με τα σκατά;».

Μπλέξαμε όλοι, όπως καταλάβατε, μ’ αυτόν τον συρφετό που εξουσιάζει ΜΜΕ, γήπεδα αλλά και τη χώρα. Και ίσως με σκούπες και σφουγγαρίστρες πρέπει να προσέλθουμε στις κάλπες…

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: