31.3.23

«Νεύρα» στο Μαξίμου...


Στην ΝΔ δεν πιστεύουν στα σοβαρά ότι μπορεί να χάσουν τις εκλογές, καίτοι παραδέχονται ότι τα δημοσκοπικά «καμπανάκια» είναι τόσο... ηχηρά, που δεν υπάρχει η πολυτέλεια για κανέναν αιφνιδιασμό. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απλώς περιμένει να περάσουν οι δύο κάλπες και να έρθουν οι πρώτες μέρες του Ιουλίου ώστε να εγκατασταθεί εκ νέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αντιθέτως, το «κούρεμα» των ποσοστών της ΝΔ, που δείχνουν ότι ως τώρα, παρά την προϊούσα πόλωση, η αυτοδυναμία είναι όνειρο απατηλό και μετά την δεύτερη κάλπη, έχει θέσει σε κίνηση τη ΝΔ και οι συζητήσεις για τα μετεκλογικά σενάρια δίνουν και παίρνουν. Κι αυτό διότι το «αγκάθι» των υποκλοπών, όπως εικάζουν πολλοί, δύσκολα θα επιτρέψει στον Νίκο Ανδρουλάκη, ακόμη κι αν το ήθελε, να συνδράμει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να γίνει ξανά πρωθυπουργός, καθώς αυτονοήτως, αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «στείλει» ξανά στο Μέγαρο Μαξίμου τον άνθρωπο που τώρα κατηγορεί ότι τον παρακολουθούσε και πως επιχείρησε να τον παγιδεύσει, θα είναι σαν να αυτοκτονεί πολιτικά.

Σενάρια

Τούτων δοθέντων, από το Μαξίμου τα… ραντάρ λειτουργούν πάση δυνάμει προκειμένου να είναι σε γνώση του πρωθυπουργού και του στενού του επιτελείου δύο πράγματα: αφενός, οι συζητήσεις και οι προβληματισμοί που αναπτύσσονται σε μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κατά πόσον η αντικατάσταση του Κυριάκου Μητσοτάκη με έναν νέο ηγέτη μετά τις δεύτερες εκλογές, θα μπορούσε να λύσει το πολιτικό αδιέξοδο και να διευκολύνει τον Νίκο Ανδρουλάκη να πει το «ναι» για μία κυβέρνηση συνεργασίας. Αφετέρου, τα «ραντάρ» του Μεγάρου Μαξίμου προσπαθούν να «πιάσουν» αντίστοιχες συζητήσεις που πιθανόν διεξάγονται πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μεταξύ μιντιαρχών, παραγόντων της αγοράς ενέργειας κ.α. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο, πως οι πληροφορίες επιμένουν ότι σε όσες επαφές έχει με μεγαλοπαράγοντες του δημόσιου βίου και των επιχειρήσεων ο πρωθυπουργός, επιδεικνύει μία «σπουδή» να υπονοεί πως, όσο κι αν δεν πιστεύει ότι θα χάσει τις εκλογές, είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι και ο Αλέξης Τσίπρας: να παραμείνει στο τιμόνι της ΝΔ και να διεκδικήσει μία δεύτερη ευκαιρία, όταν έρθει ξανά το γύρισμα της Ιστορίας.

Αντικατάσταση

Βεβαίως, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κόψει πρώτος, έστω και με «κουρεμένα» ποσοστά, και το νήμα της δεύτερης κάλπης, τότε θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι θα έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι. Όμως, αν η ΝΔ τελεί «τραυματισμένη» και ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίσει να προβάλλει το «ηθικό θέμα» της μη ανάδειξης σε πρωθυπουργό του ανθρώπου που τον παρακολουθούσε, τότε δεν αποκλείεται το διαφαινόμενο πολιτικό αδιέξοδο να πυροδοτήσει συζητήσεις και δυναμική που τώρα δεν μπορούν να προβλεφθούν...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: