30.3.23

Η πολιτική απάντηση στη ρητορική “ακροδεξιάς κοπής”...


Τα ποσοστά της ΝΔ προκαλούν βέρτιγκο στην κυβερνητική παράταξη παρατηρούν στη  Κουμουνδούρου η οποία δεν θα κυλήσει στα... λασπόνερα της ακροδεξιάς ρητορικής στην οποία γυρνά ο Μητσοτάκης. Ισχυρό χαρτί του Αλέξη Τσίπρα η συσπείρωση της βάσης.

Στα όπλα που καταμέτρησαν ενόψει της σκληρής προεκλογικής αντιπαράθεσης στην Κουμουνδούρου είδαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση το γεγονός ότι ο κομματικός μηχανισμός βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα.

Για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταρτίσει η λίστα των εκλογικών αντιπροσώπων που θα βρίσκονται στα εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα την 21η Μαΐου. Πρόκειται για ένα πολύ θετικό οιωνό για τον Αλέξη Τσίπρα καθώς δείχνει ότι η οργανωμένη βάση βρίσκεται σε «τρομακτική» συσπείρωση όπως παρατηρούσε στέλεχος του πολιτικού σχεδιασμού.

Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στα γεμάτα στην εκλογική μάχη, το αντίπαλο στρατόπεδο δεν δείχνει αντίστοιχα σημάδια συσπείρωσης παρατηρούν στην Κουμουνδούρου και για αυτό πατούν απο τώρα γκάζι στα οργανωτικά. 

Η ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου εν μέσω συντροφικών αιχμών και εσωτερικής αμφισβήτησης του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχειρεί αντίστοιχα να συσπειρώσει τη δική του βάση επιστρατεύοντας όπως αναμενόταν την, όπως την ονομάζουν στην Κουμουνδούρου, “ακροδεξιά κοπής ρητορική”, τον διχασμό και το ξαναζεσταμένο φαγητό δήθεν σκανδάλων και της ηθικολογίας σε βάρος των αντιπάλων τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να απαντά με υπαρκτές σκανδαλώδεις υποθέσεις ευνοιοκρατίας των γαλάζιων στελεχών – Παπαθανάσης, Καππάτος, Μαραβέγιας και ΣΙΑ – που φωτίζουν το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ του «προγράμματος Πάτση» ως επίσημη κυβερνητική πρόταση για να συνεχιστεί το πλιάτσικο στις περιουσίες των πολιτών υπερ των servicers και των κορακιών που εξαγόρασαν τα κόκκινα δάνεια έναντι πινακίου φακής.

«Τους αφήνουμε να πνιγούν στην τοξικότητά τους» σχολίαζε το ίδιο στέλεχος με το ΣΥΡΙΖΑ επίσημα πια να δίνει το σήμα σε όσους εκτίθενται στο δημόσιο διάλογο «όχι στο σκυλοκαβγά».

Πρόγραμμα και εκδηλώσεις
Στα άμεσα βήματα της Κουμουνδούρου βρίσκεται τώρα η αλλαγή της ατζέντας με συγκεκριμένες κομβικές παρεμβάσεις του ίδιου του αλέξη Τσίπρα στη δημόσια σφαίρα.

Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στη Βουλή με αφορμή την ψήφιση των θετικών μέτρων για τα θύματα και τους συγγενείς του στην τραγωδία των Τεμπών.

Θα είναι μια εφ’ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση αλλά και προάγγελος της κυβερνητικής πρ΄τοασης του ΣΥΡΙΖΑ για της κρατικές υποδομές και την αλλαγή υποδείγματος για την ασφάλεια των πολιτών που η ΝΔ όπως αναμένεται να πει τη γύρισε στις δεκαετίες του 60, του 70 και του 80.

Κόκκινα Δάνεια
Το επόμενο μεγάλο ζήτημα που ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η στρατηγική για την επόμενη τραπεζική κρίση την οποία πολλοί προοικονομούν εξαιτίας της ακρίβειας, της αύξησης των επιτοκίων και του παραγωγικού μοντέλου που επέβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές για τους πλουσίου και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σε αυτό εντάσσεται και επίθεση που εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον Γιάννη Δραγασάκη για την ομιλία του στο Οικονομικό Επιμελητήριο οπου δεν πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής δεν είπε τίποτε περισσότερο από το αυτονόητο για την εγκατάλειψη των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση των ανισοτήτων.

Περιοδείες
Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει τις περιοδείες και ιδιαίτερο βάρος δίνεται τώρα στο νέο κύκλο ανοιχτών συγκεντρώσεων που ανοίγει μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών.

Πρώτος σταθμός η ομιλία του στην Καλαμάτα. Στην Κουμουνδούρου φαίνεται ότι δίνουν μεγάλο βάρος στην πορεία στο λαό καθώς ήδη εδώ και αρκετούς μήνες ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς η παρουσία του εντός και εκτός μεγάλων αστικών κέντρων κινητοποιεί αισθητά μεγαλύτερο ακροατήριο δημιουργώντας αρνητική ψυχολογία στον αντίπαλο.

Κεντρική Επιτροπή
Το σαββατοκύριακο 8-9 Απριλίου θα συνεδριάσει και η ΚΕ του κόμματος με τις πληγές να έχουν κλείσει.

Αίνιγμα παραμένει η ανακοίνωση των υπολοίπων ονομάτων που θα συμπληρώσουν τους εκλογικούς συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να χειρίζεται το ζήτημα προσωπικά καθώς δεν θέλει να κάψει κανένα όνομα έκπληξη με τα οποία θα συμπληρώσει την ομάδα κρούσης των εκλογών...

Σωτήρης Μπολάκης

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: