31.3.23

Βολές Κουτσούμπα για τις υποσχέσεις περί σταθερών κυβερνήσεων...Σε αιχμηρά σχόλια κατά των κοινοβουλευτικών κομμάτων που υπόσχονται να σχηματίσουν σταθερές κυβερνήσεις, προέβη ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Μιλώντας στο... Star Forum 202 –που διοργανώνει στη Λαμία ο τ/σ Star Κεντρικής Ελλάδας για τα 30 χρόνια λειτουργίας του– ο κ. Κουτσούμπας αρχικά αναφέρθηκε στη Νέα Δημοκρατία και στην αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο «γνωστό εκβιαστικό δίλημμα περί ”ακυβερνησίας” ή ”σταθερότητας”, λέγοντας ότι τη ”σταθερότητα” θα εξασφαλίσει η αυτοδυναμία του δικού του κόμματος».

«Αυτή τη ”σταθερότητα” την έζησε στο πετσί του ο λαός τα τελευταία τέσσερα χρόνια και με την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και με την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο που μαίνεται στο έδαφος της Ουκρανίας και με την ενεργειακή κρίση και με την ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημά του», τόνισε με νόημα ο γραμματέας του ΚΚΕ.
Υπογράμμισε επίσης ότι όλα αυτά, «όσο κι αν η κυβέρνηση της ΝΔ τα ονομάζει, ”εισαγόμενα” είναι αποτελέσματα μιας πολιτικής στην οποία και η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες έχουν βάλει το χεράκι τους και έχουν υλοποιήσει μέχρι τα μπούνια».

Στη συνέχεια, ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι το ίδιο δίλημμα «σερβίρεται σε διάφορες εκδοχές και από άλλα κόμματα» και αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο «”σταθερότητα” σημαίνει η συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνεργασίας που ονομάζει ”προοδευτική” με συμμετοχή του ίδιου, πιθανόν του ΠΑΣΟΚ από την πρώτη κάλπη ”για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες”, όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Τη ”σταθερότητα” στο αποκρουστικό σύστημα που ζούμε μπορεί να την προσφέρει η κάθε είδους Σοσιαλδημοκρατία, είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε του ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται όμως για σταθερότητα και για ασφάλεια για το λαό μας» τόνισε.

Αναφέρθηκε, επίσης, και στη «λύση υπέρ της ”σταθερότητας”» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, «που είναι μια συγκυβέρνηση είτε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, είτε ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό πρόσωπο εκτός των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα».

Χαρακτήρισε την τελευταία πρόταση «αποκαλυπτική», γιατί, «αποδεικνύει ότι όλοι σε αυτόν τον τόπο μπορούν να πάνε με όλους, αφού, παρά τις διαφορές στα επιμέρους, τους ενώνει μια συμφωνία σε μεγάλα ζητήματα, στη στρατηγική κατεύθυνση, που θα καθορίσει τελικά την αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης κυβέρνησης».

«Σήμερα αυτή η κοινή κατεύθυνση εκφράζεται με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την ”απελευθέρωση” ενέργειας, σιδηροδρόμων και Ννερού, με επικίνδυνους ΝΑΤΟϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς και τυχοδιωκτισμούς, με την επίθεση σε λαϊκές κατοικίες για να στηριχτούν οι τραπεζίτες σε μια περίοδο που κυοφορείται νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση διεθνώς. Γι' αυτό όλοι τους θέλουν να αποσπάσουν τη στήριξη ή τουλάχιστον την ανοχή του λαού σε μια πολιτική που τελικά είναι αυτή που συσσωρεύει ακόμα περισσότερη αστάθεια και ανασφάλεια για τον ίδιο το λαό».

«Η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ»

Για ακόμα μια φορά, αναφέρθηκε στη «διαφορετικότητα« και στη «σημασία» τού να ψηφίσει κάποιος ΚΚΕ. Όπως είπε το ΚΚΕ «δεν έχει απλά διαφορές, αλλά βρίσκεται απέναντι στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους».

«Η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ. Δεν θα μεταλλαχτεί ούτε σε στήριξη, ούτε σε ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποια σύνθεση κι αν έχει, όποια κόμματα κι αν την αποτελούν» τόνισε.

«Μόνο όφελος για τον λαό θα είναι και η εκλογή περισσότερων βουλευτών του ΚΚΕ στους νομούς τής περιοχής, σε όλους τους νομούς της χώρας. Να εκλεγεί βουλευτής του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα, όπου και η δική μου υποψηφιότητα σηματοδοτεί το ενδιαφέρον και την ενασχόληση του κόμματος με τα προβλήματα του λαού της περιοχής. Και στην Κεντρική Ελλάδα και σε ολόκληρη τη χώρα, να είναι όσο πιο αδύναμα είναι τα κόμματα που -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- προαλείφονται για την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση. Και την ίδια ώρα, όσο πιο ψηλά βρίσκεται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός για να διαμορφώσει πραγματικές θετικές εξελίξεις προς όφελός του» προσέθεσε.

«Το ΚΚΕ είναι εδώ για να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει ο λαός πραγματικός νοικοκύρης στον τόπο του, για να έχει αυτός την εξουσία, για να μπορεί να διαφεντεύει τον πλούτο του» είπε μεταξύ άλλων, ο Δ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι «το ΚΚΕ είναι έτοιμο από σήμερα για να συμβάλει, να πάρει μέρος σε μια τέτοια διακυβέρνηση, μιας τέτοιας γνήσιας εξουσίας του λαού. Γιατί έχει πρόγραμμα που βάζει στο επίκεντρο μόνο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, με κοινωνική ιδιοκτησία, κεντρικό επιστημονικό σχέδιο, εργατική-λαϊκή συμμετοχή και έλεγχο. Μια εξουσία που ξεμπερδεύει με τους κηφήνες που ζουν από την εργασία των πολλών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: