30.3.23

Εκκένωση της κατάληψης στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ...


Την κατειλημμένη πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών εκκένωση νωρίς το πρωί η ΕΛ.ΑΣ. προχωρώντας παράλληλα σε δέκα προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που παραμένουν μέχρι τώρα, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, χωρίς προς το... παρόν να έχουν αναφερθεί τραυματίες. Οι συλλήψεις έρχονται να προστεθούν στις πολλές προσαγωγές αλληλέγγυων, που ήθελαν να αφήσουν τρόφιμα στους καταληψίες. Μόλις χθες έγινε ακόμα μία αναίτια προσαγωγή γυναίκας η οποία προσέγγισε το ιστορικό κτίριο.

Φοιτητές και άλλοι αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ με κεντρικό σύνθημα «10 100 1000 καταλήψεις ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης», όπως φώναζαν οι φοιτητές την ώρα της επιχείρησης, ύστερα από κάλεσμα για συγκέντρωση στήριξης.

Η εκκένωση έγινε μετά την έκκληση στην πολιτεία από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θάνου Δημόπουλου, ο οποίος, σύμφωνα με την κατάληψη, δεν ανταποκρινόταν στα αιτήματα για επικοινωνία.

Το πρυτανικό συμβούλιο σε ανακοίνωσή του προχθές καταδίκασε την κατάληψη και ζήτησε μετ´επιτάσεως  την «άμεση παράδοση του Κτηρίου στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στη διοικητική και ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος». Επίσης, υποστήριξε πως πρόκειται για έξω-πανεπιστημιακά άτομα, ενώ τα ίδια υποστηρίζουν ότι είναι φοιτητές σχολών Πανεπιστημίων της Αθήνας και σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών στους οποίους προστέθηκαν αλληλέγγυοι.

Η συνέλευση σε χθεσινοβραδινή της ενημέρωση τόνισε πως όλο το προηγούμενο διάστημα απέτυχε η «προσπάθεια εκβιασμού για αναγκαστική εγκατάλειψη της κατάληψης μέσα από μια επιχείρηση περικύκλωσης και αποκλεισμού της από την αστυνομία, συκοφάντησης και απομόνωσης, στέρησης των στοιχειωδών όρων διαβίωσης (φαγητό, θέρμανση, φάρμακα) και επικοινωνίας, με την απαγόρευση εισόδου δημοσιογράφων, δικηγόρων, τον τραμπουκισμό και τις δεκάδες προσαγωγές αλληλέγγυου κόσμου, καθώς και το λιντσάρισμα ατόμου που επιχείρησε να αφήσει τρόφιμα».

«Η αστυνομία με την έγκριση του πρύτανη είναι αυτή που παρεμποδίζει εδώ και 18 μέρες την ελευθερία της απρόσκοπτης μετακίνησης όλων στους χώρους του πανεπιστημίου» σημείωσαν αφού οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευε και απειλούσε ακόμα και σε περαστικούς να διαβούν στο χώρο έξω από το κτίριο...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: