31.3.23

Η συγκάλυψη χρειάζεται το ακαταδίωκτο...


Με την κορύφωση της αναλγησίας του επιτελικού κράτους Μαξίμου γράφτηκε ουσιαστικά ο επίλογος στην αναζήτηση ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη. Οι συγγνώμες και τα «δεν ήξερα» έδωσαν χθες μέσα στη Βουλή τη θέση τους σε άλλο ένα από τα κατά σειρά νομοθετημένα «ακαταδίωκτα» Μητσοτάκη. Μόνο που αυτή τη φορά... ξεπεράστηκαν όλες οι κόκκινες γραμμές ενός στοιχειώδους κράτους δικαίου που κατάμουτρα κοροϊδεύει τα θύματα μιας τραγωδίας με ονοματεπώνυμα.

Η επιτροπή Γεραπετρίτη κατασκευάστηκε από το Μαξίμου προκειμένου να καλύψει τις όποιες ευθύνες αξιωματούχων διά της μεθόδου των συμψηφισμών, της αναδρομής σε περασμένες δεκαετίες και της ανάθεσης σε επιλεγμένους «ειδικούς» να αποφανθούν για τα αίτια του δυστυχήματος/εγκλήματος. Μια παράτυπη επιτροπή, με «σκιές» στα πρόσωπα που την απαρτίζουν, δεν θα χρειαστεί να λογοδοτήσει πουθενά.

Εκτός του ότι ένας μη ορκισμένος υπουργός και χωρίς προεδρικό διάταγμα -με ό,τι κι αν αυτό σημαίνει σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες- «ασκεί και τη διοίκηση του υπουργείου Μεταφορών». Εκτός του ότι η κυβέρνηση καταπατά τον δικό της νόμο για την ίδρυση φορέα διερεύνησης δυστυχημάτων σε τρένα και αεροπλάνα. Εκτός του ότι εν ψυχρώ ανάγκασε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να συνταχθεί με τις επιθυμίες της... αποφάσισε χθες να ακολουθήσει τη γνωστή γραμμή ατιμωρησίας.

Το κράτος Μητσοτάκη έχει εξουδετερώσει με κάθε είδους νομοθετημένα ακαταδίωκτα τη Δικαιοσύνη. Η ασυλία των διοικήσεων τραπεζών. Η ασυλία της επιτροπής για την πανδημία (εκεί τουλάχιστον δεν υπήρχε ασυμβίβαστο των μελών της). Η ασυλία των στελεχών της ΕΥΠ. Η ασυλία και το ανεξέλεγκτο των μιντιαρχών και τώρα, λίγο πριν από το νήμα των εκλογών, η ασυλία-προσβολή για τα 57 θύματα στα Τέμπη.

Εμβρόντητοι βουλευτές και πολίτες παρακολούθησαν χθες το κυβερνητικό έκτρωμα. Αφωνα παρέμειναν τα μέλη της επιτροπής αλλά και η Δικαιοσύνη. Ποια δικογραφία και ποιος ανακριτής θα τολμήσει να αγνοήσει το πόρισμα αυτής της επιτροπής και ποιος μάρτυρας θα τολμήσει να κατονομάσει κυβερνητικά ή κρατικά στελέχη ή ακόμα και τα μέλη της επιτροπής;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει τα ρέστα του ποντάροντας στην εμφυλιοπολεμική προπαγάνδα των στελεχών του. Στον φόβο που καλλιεργούν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ. Στην ομερτά ακόμα και εντός της Δικαιοσύνης, με μοναδικό στόχο την προσωπική πολιτική επιβίωσή του...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: