30.3.23

«Ως εδώ, ο δρόμος της συγκάλυψης τελείωσε στα Τέμπη»


ΒΙΝΤΕΟ

«Ως εδώ!». Το μήνυμα της κοινωνίας απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε την ανθρώπινη ζωή, μετέφερε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια για τα μέτρα στήριξης στους πληγέντες και τις οικογένειες των... θυμάτων της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

«Εδώ που φτάσαμε, ξεπεράστηκε και η τελευταία κόκκινη γραμμή. Ως εδώ, αυτό είναι το μήνυμα από την κοινωνία. Όταν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύει ούτε ανθρώπινη ζωή τότε η αλλαγή, η αλήθεια, η δικαιοσύνη παντού γίνεται ανάγκη και η ανάγκη γίνεται ιστορία με τη συμμετοχή και τη δράση του λαού» υπογράμμισε καταχειροκροτούμενος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ο δρόμος της συγκάλυψης τελείωσε στα Τέμπη, καθώς η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται πλέον αυτήν την τακτική», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Σημείωσε δε ότι πίσω από τα διαρκή «δεν ήξερα» του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από κάθε μεγάλη κρίση την τελευταία τετραετία «κρύβεται ο φόβος απέναντι στην ευθύνη».

«Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες» για την τραγωδία, οι οποίες «πρέπει να αποδοθούν», είπε με έμφαση καυτηριάζοντας τη θέσπιση ακαταδίωκτου για τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία των Τεμπών, μια «επιτροπή που ορίσατε για να σας ελέγξει». «Τι φοβάστε και τι φοβούνται; Την αλήθεια δεν θα διερευνήσουν; Σας το ζήτησαν ή το προσφέρετε από μόνοι σας;» ζήτησε να μάθει.

Ο Αλ. Τσίπρας έθεσε τέλος μια σειρά από αμείλικτα ερωτήματα για το τι οδήγησε στην τραγωδία στα Τέμπη. «Βαφτίσατε επιτελικότητα την αναποτελεσματικότητα και αριστεία το ρουσφέτι και τη διαφθορά», είπε ξεκαθαρίζοντας ότι όσοι βουλευτές βρεθούν στην επόμενη Βουλή πρέπει να ζητήσουν απαντήσεις για τα γιατί της τραγωδίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: