30.3.23

Η τοξικότητα βλάπτει...


Όσοι νομίζαμε ότι θα είχαμε πολιτική αντιπαράθεση με το σεις και με το σας στις επικείμενες εκλογές, μάλλον κάναμε λάθος.

Αμέσως μόλις άρχισε η προεκλογική περίοδος άρχισε να αυξάνεται κατακόρυφα και η τοξικότητα που υπήρχε εδώ και μήνες. Σε... καθημερινή βάση στοχοποιούνται πολιτικά πρόσωπα με διάφορες αιτιολογίες. Βάσιμες ή αβάσιμες, δεν έχει τόση σημασία.

Αυτό που μετράει είναι ότι τώρα, μια ανάσα πριν από τις εκλογές, ο κόσμος έχει χίλια δυο σοβαρά προβλήματα και περιμένει απαντήσεις. Θέλει να ξέρει τι θα γίνει την επόμενη μέρα των εκλογών, αν θα έχει κυβέρνηση, ποιοι είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν, ποια είναι τα μέτρα που προτείνουν.

Αντί γι’ αυτό, βλέπουμε και ακούμε μια συνεχή κόντρα για πρόσωπα, η οποία εμποδίζει να καταλάβουμε τι λένε τα κόμματα για την οικονομία, για την ακρίβεια, για την ανεργία των νέων, για τα εθνικά θέματα, για το δημογραφικό, για την ασφάλεια στις μετακινήσεις και στη γειτονιά, για την υγεία και την παιδεία.

Νομίζω ότι αυτή η τοξικότητα έχει δύο μεγάλες παρενέργειες:

Η μία είναι ότι κανείς πια δεν καταλαβαίνει τι λένε και τι θέλουν τα κόμματα.

Η άλλη είναι ότι αυτό το τοξικό κλίμα μπορεί να ξεφύγει τόσο πολύ ώστε να δημιουργήσει οριστικές ρήξεις μεταξύ κομμάτων τα οποία μετά τις εκλογές θα μπορούσαν να κυβερνήσουν και να δώσουν λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα του κόσμου...

Κάλχας

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: