30.3.23

Είναι ο Ανδρουλάκης μπουζούκι;...


Θανάσης Καρτερός

Μιλάμε για στέρεη λογική και επαγωγική σκέψη. Ο Μητσοτάκης θεωρεί τον Τσίπρα ακατάλληλο. Ο Τσίπρας θεωρεί τον Μητσοτάκη ακατάλληλο. Ο... Ανδρουλάκης συμφωνεί και με τους δύο. Και υπάρχουν στην Ευρώπη πρωθυπουργοί από το τρίτο κόμμα. Και έχει και το συγκριτικό πλεονέκτημα ότι δεν έχει κυβερνήσει. Όπερ έδει δείξαι: Είναι καταλληλότατος για πρωθυπουργός. Ο αστυφύλακας είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυφύλακας είναι μπουζούκι.

Δεν είναι μπουζούκι, προφανώς, ο Ανδρουλάκης. Αλλά φέρεται σαν μπουζούκι. Αναπαλαιωμένο, γυαλισμένο, με συγκριτικό πλεονέκτημα, διαφημίζει τις χορδές και τα τάστα του ψάχνοντας αυτόν που θα δώσει την καλύτερη τιμή. Για να το πάρει στα χέρια του και να παίξει ό,τι αυτός θέλει. Της δικαιοσύνης, ήλιε νοητέ. Ή «Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία». Και να ακολουθήσουν πνευστά, έγχορδα και κρουστά του ΠΑΣΟΚ της εποχής των ισχνών αγελάδων.

Ετσι πάει, κι όποιος έχει αντίρρηση να περάσει από του Λοβέρδου. Διότι, όταν βάζεις όρο να φύγει ο Μητσοτάκης, προσφέρεσαι για συνεργασία με τη Ν.Δ. Κι όταν βάζεις όρο να φύγει ο Τσίπρας, προσφέρεσαι για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και η πολιτική; Τα προγράμματα; Το χάος που χωρίζει από κάθε άποψη τα δύο κόμματα; Πώς μπορείς να συμπράξεις και με το ένα, και με το άλλο; Να κυβερνήσεις και με το ένα, και με το άλλο; Να συνεταιριστείς και με το ένα, και με το άλλο;

Μπορείς αν την έχεις δει μπουζούκι. Όργανο προς διάθεση στον πλειοδότη. Αναπαλαιωμένο, αλλά με εμφανή τα σημάδια του παρελθόντος. Διότι ο Ανδρουλάκης ήταν δεύτερος τη τάξει, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, όταν λάμβαναν χώρα η μνημονιακή σύμπραξη με τον Σαμαρά και η εξαέρωση του κόμματος, που έγινε διεθνώς γνωστή ως Pasokification. Όταν η σύμπραξη έριχνε μαύρο στην ΕΡΤ. Μην μας λέει τώρα ότι δεν κυβέρνησε και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε.

Για τους στίχους και τις νότες, αγαπητέ Νίκο, θα μας πεις; Τι κοινό έχεις με τη Ν.Δ. και αφήνεις να αιωρείται ότι θα σύρεις το ΠΑΣΟΚ στην αυλή της αν φύγει ο Μητσοτάκης; Τι τραγούδι είσαι έτοιμος να παίξεις; Αλλιώς… με κάνει και παραμιλώ το θολωμένο μου μυαλό...

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: